Taky si rádi pochutnáte na čerstvě upečeném či za studena udělaném dezertu, který vám provoní celý byt a pošimrá chuťové buňky? Ale toho času na pečení a vaření je ukrutně málo? Máme pro vás tipy na tři rychlé dezerty, navíc všechny s čokoládou. Šup do obchodu pro ingredience a můžete začít.

Kefírovka

Pokud máte rádi kefír, který je mj. zdravý (bojuje proti nádorovým onemocněním, produkuje vlastní antibiotika), tak to si určitě dopřejte tuto buchtu kefírovku. Věřte, že se po ni jen zapráší.

Ingredience:

– 3 hrnky polohrubé mouky

– 2 hrnky cukru krystal

– 3 polévkové lžíce hořkého kakaa

– 2-3 lžičky jedlé sody

– 1 kefír (0,5l)

– 100 ml oleje

– kokos či mandle na posypání

Na krém

– 2-3 kelímky kysané smetany

– 2-3 hořké čokolády na vaření

Postup:

Všechny ingredience kromě ingrediencí na krém smícháme a vylijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20-30 minut. Necháme vychladnout a připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme v horké lázni. Do takto horké čokolády vmícháme kysanou smetanu. Vzniklý krém naneseme na vychladlý korpus, ozdobíme kokosem či mandlovými plátky a dáme vychladit do ledničky. Jednoduché, že?

Švédský čokoládový dort

Tenhle dortík si zamilujete. Je jednoduchý na přípravu, ale pošmáknete si na něm, jak kdybyste u plotny stáli půl dne. Navíc je od bloggerky @holkazmoravy a ta má jenom dobré věci.

Ingredience:

– 200 g hořké čokolády (ideálně 50%)

– 200 g másla

– 4 vejce

– 200 g cukr

– 250 g hladké mouky

– ¾ prášku do pečiva

– šlehačka a zmrzlina na ozdobu

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V míse vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme čokoládovou směs, mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme a směs nalijeme do vymazaného a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200ᵒC po dobu přesně 20 minut. Pak už jen jíme. Pro fajnšmekry můžeme dozdobit šlehačkou a přidat kopeček zmrzliny.

Domácí Reese’s košíčky

Kdo by neznal košíčky Reese’s plněné arašídovým máslem. To je taková dobrota a udělat si je můžete i doma. Věřte, že s tím zabodujete u každé návštěvy.

Ingredience na cca 30 malých košíčků:

– 3 čokolády na vaření, případně 3 čokoládové polevy

– stoprocentní tuk (Iva)

– jemné arašídové máslo

– nugeta

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se stoprocentním tukem (případně čokoládovou polevu). Takto rozpuštěnou čokoládou vylijeme košíčky, ale nenaplníme je celé. Do každého košíčku pak přidáme lžičku arašídového másla, trochu nugety a vršek zalijeme čokoládou. Pak už jen jíme.

Zdroje: 1,2,3,4

comments


Gastro
Author: Adéla Špulková

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Objevte své skryté pocity a ženskost – Vstupte do zahrady PANDORA

V této sezóně se nechala známá značka šperků PANDORA inspirovat přírodou, a tak vznikla její nová kolekce 2019 – Zahrada Pandora....

Zavřít