Zhubnout přes noc?  Tak tenhle sen se vám pravděpodobně nesplní. Nicméně s trochou vytrvalosti a důslednosti se přece jen každá z nás může dostat na vysněnou váhu. Stačí se držet těchto 6 pravidel:

1.Plánujte si své jídlo

Pokud je to jen trochu možné, měla byste si jídlo připravovat doma a v práci si ho už jen ohřát. Jinak se dostáváte do situace, kdy začnete jíst nezdravě, protože nejjednodušším a nejrychlejším řešením oběda se stávají fastfoody. Kromě toho se snažte mít vždy u sebe zdravou svačinu v podobě ořechů nebo ovoce, která v případě nutnosti zažene hlad.

2.Nevynechávejte jídlo

Pokud budete vynechávat jídla, určitě nezhubnete, spíše naopak budete přibírat. Ideální je, když si jídlo na celý den rozdělíte na 4-6 malých porcí. Hladinu krevního cukru udržíte konstantní, tudíž nebudete mít tendence ujídat něco navíc nebo mlsat sladké.

3.Zapomeňte na sladké nápoje

Džusy, ovocné šťávy a sycené sladké limonády obsahují obvykle tak velké množství cukru, že jsou rozhodně tím největším hříchem ve vašem jídelníčku. Raději je nahraďte neslazenými čaji, minerálkami nebo obyčejnou vodou, kterou ochutíte plátky čerstvé okurky, lístky máty nebo citrńovou šťávou.

 

4.Ke každému jídlu jezte zeleninu a bílkoviny

Čerstvá zelenina je nejen bohatá na vitamíny a antioxidanty, ale díky vysokému podílu vody a balastních látek vás rychleji (a především na delší dobu) spolehlivě zasytí. Strava obsahující vysoký podíl bílkovin brání zase nezvladatelným útokům hladu a pomáhá tělu budovat svalovou hmotu, výdej energie se tím zvyšuje a organismus pálí více kalorií.

5.Konzumujte zdravé tuky

Dodávejte tělu tuky obsažené např. v avokádu, ořeších nebo v olivovém oleji. Protože právě tyto tuky snižují hladinu cholesterolu, a navíc pomáhají rozpouštět břišní tuk.

6.Večer nejezte sladké ani obiloviny

Snídaně by měla být kaloricky nejvydatnějším jídlem dne, večeře naopak tím nejlehčím. Celozrnné produkty jsou v zásadě super, ale jelikož v noci tělo odpočívá a nepotřebuje více energie, než je nezbytně nutné, není třeba mu dodávat zbytečné škroby a sacharidy.

 

Zdroje: 1, 2, 3, 4

comments


Beauty
Author: Alžběta Bašková

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Dýňovo-pekanový štrúdl

Ne všichni jsou fanoušky dýně, tím spíše v jejím sladkém provedení. Jiní zase nevidí nic fascinujícího na starém dezertu našich...

Dailystyle News

Zavřít