Máme pro vás další skvělý tip, jak zužitkovat přebytky cuket. Ale po pravdě, i jestli žádné přebytky nemáte, rozhodně doporučujeme tento recept vyzkoušet. Zvláště všem milovníkům čokolády! Nebudete litovat.

Ingredience:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1,5 hrnku jemně nastrouhané cukety
0,5 hrnku kakaa
1/3 hrnku třtinového cukru
1 lžíce skořice
1 sáček kypřícího prášku
špetka soli
2 velká vejce
1/4 hrnku rozpuštěného másla
1/4 hrnku smetany
100 g na kostičky nakrájené vysokoprocentní čokolády (ale není to nutné, extra čokoláda je pouze tip pro opravdu velké milovníky čokolády)

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, vyložíme formičku na chleba pečícím papírem a vezmeme si velkou mísu. V míse smícháme všechny ingredience, kromě cukety (případně i čokolády). Pro rychlejší proces si vezmeme na pomoc ruční mixér, kterým ingredience důkladně promícháme. Přidáme cuketu (případně i čokoládu) a opět promícháme. Těsto vylijeme do vyložené formy a pečeme cca 1 hodinu, ale doporučuji po 45 minutách kontrolovat.

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte také další skvělé a zdravé recepty od Hungry Pandy. Odkaz na Pandu najdete zde.

Zdroje: 1, 2, 3

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
KDYŽ SE MODERNA SNOUBÍ S TRADICÍ

Moderní přístavby ke starým domům jsou a vždy byly mým oblíbeným tématem. Pokud pomineme agresivní způsob zvětšování obytného prostoru, tolik...

Dailystyle News

Zavřít