Už jste někdy zkoušeli tuto netradiční pochoutku v podobě cibulové marmelády? Že to zní trochu podivně? To ano, ale je to delikatesa, kterou si sice po ránu nenamažete na chleba, ale díky jejímu všestrannému využití, budete překvapeni, jak dodá vašim pochoutkám tu pravou chuť.


Cibulová marmeláda se většinou používá jako příloha k masu, k sýrům, někteří labužníci ji jedí spolu s paštikou. My osobně doporučujeme cibulovou marmeládu podávat ke grilovanému masu, kde naprosto vynikne její nezapomenutelná chuť.

A co všechno budeme na takovou netradiční marmeládu potřebovat?

500 g nejlépe červené cibule
1 stroužek česneku
snítka tymiánu
olej
2 lžíce tmavého cukru
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř

Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. K cibuli přidáme celý neoloupaný a jemně nakrájený stroužek česneku a snítku tymiánu.
Vše dozlatova opečeme naleji, teprve potom přidáme cukr a vinný ocet. Vaříme do změknutí přibližně dalších 25 minut. 
Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Tak dobrou chuť!

Zdroje: 1, 2, 3

comments


Gastro
Author: Sabina Kratochvílová

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Kolekce Tiffany & Co. Paper Flowers

První kolekce šperků od Reeda Krakoffa pro Tiffany dodává klasice nový nádech a představuje luxus na každý den. Tiffany Paper Flowers,...

Zavřít