Tento překrásný loft s vintage a industriálními prvky v bývalé průmyslové zóně v centru Amsterdamu je dílem designérského studia Houtwerk BV, které jej realizovalo ve spolupráci s Witteveen Architects. Designéři vsadili na osvědčenou klasiku, tedy cihlové neomítnuté zdi, které ale obohatily o technicistní prvky, podtrhující industriální atmosféru tohoto úžasného prostoru, kterému dodávají skutečně osobitý výraz.

Centrální obytný prostor s vysokými okny, jež sem propouštějí dostatek denního světla, je velmi vkusně zařízen jen nejnutnějším množstvím nábytku. Nerezová kuchyňská linka skvěle koresponduje s ocelovým schodištěm s masivním zábradlím. Jako zajímavý designový kontrapunkt pak slouží secesní ocelové sloupy, držící stropní konstrukci a dětské autíčko umístěné pod schodištěm. Látková pohovka v semišově šedé barvě je pak z dílny studia BoConcept. O osvětlení obývací části se stará maximalistické svítidlo značky Kartell.

V prvním patře se pak již tradičně nacházejí ložnice a koupelny. Také zde byl zachován puristický styl kombinující v sobě technické a vintage prvky. Hlavní ložnice s ochozem, jednoduchou postelí a podlahou z tmavého palisandrového dřeva je skutečným designovým skvostem. Jako kontrastní prvek pak bylo použito jasně žluté křesílko z rocker chair od manželů Eamesových.

Poděkování a zdroj fotografií: Witteveen Architects

comments

Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
COS JE SPONZOREM SERPENTINE GALLERIES PARK NIGHTS 2016

COS, značka, která nedávno otevřela svou pobočku v Pařížské ulici v Praze, s radostí oznamuje pokračování partnerství se slavnými Serpentine...

Dailystyle News

Zavřít