Velká okna, neomítnuté cihlové zdi natřené bílou barvou a vysoké stropy. Právě podle této osvědčené „kuchařky“ je navrhnuta většina loftů, včetně tohoto nádherného a světlem zalitého penthousu, shlížejícího na centrum kanadského Toronta.

Zde se však designéři studia JOHNSON CHOU rozhodli zkombinovat technicistní prvky bývalého industriálního prostoru s přírodním dřevem, jež prostor protepluje a dodává mu příjemnou atmosféru. Trámy nahradily, původně ocelové, nosné konstrukce a stropy bytu byly rovněž obloženy dřevěnými palubkami. Podlahy jsou pak povětšinou z černé břidlice či z litého betonu.

Smysl pro detail je cítit doslova na každém kroku. Hlavní společenská zóna sestává z kuchyně, jídelny a obývacího pokoje, které jsou od sebe odděleny příčkou s původními cihlovými klenbami.  Zařízení se omezuje pouze na čistě funkční designové solitéry laděné do tlumených barev. Jistou hravost můžeme pozorovat v obývacím pokoji, kde je tmavě šedá pohovka Bo Concept oživena několika polštářky značky Fornasetti. Kousek opodál pak můžeme obdivovat zajímavou komodu s pop art potiskem. Skvěle vypadá také zaoblená příčka z lesklého corianu, jež tento prostor odděluje od pracovny pána domu. Zde se designéři naopak nechali inspirovat dalekým orientem, což je jasně patrné při pohledu na dva pravé sloní kly, umístěné po stranách psacího stolu v designu manželů Eamesových. Chybět nesmí ani velkorysá knihovna oddělující tento prostor od spodní koupelny.

Po železném schodišti, jež se nachází v prostoru mezi kuchyní a jídelnou a je samo o sobě designovým skvostem se pak dostaneme do prvního patra. To je vyhrazeno soukromé koupelně a ložnici majitele. I zde vládne střízlivý minimalismus, špičkový design a bílá barva. Dřevo, jež nás v přízemí provází na každém kroku, zde ustupuje jasně bílým zdem, stropům a téměř neviditelným vestavným skříním v bílém lesku, které v sobě rafinovaně skrývají úložné prostory. Nádherná kamenná vana je pak umístěna přímo v ložnici, odkud se nabízí nádherný výhled do širokého okolí. Prosklenými dveřmi se dostaneme na střešní terasu, jež je skutečnou oázou klidu a tím ideálním místem pro relax uprostřed pulzujícího velkoměsta.

Poděkování a zdroj fotografií: JOHNSON CHOU

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Sofia Coppola a její spoty pro GAP

Po Davidu Fincherovi se firma GAP obrátila na režisérku Sofii Coppolu, aby pro ně natočila sváteční reklamní kampaně. Vznikly celkem...

Dailystyle News

Zavřít