„Muffiny z fazolí? A bude to dobré?“ ptáte se nejspíš sami sebe. Odpověď zní: ANO. Věřte nám, že absenci mouky naprosto nepoznáte.

Ingredience:
1 plechovka fazolí (=410 g, 255 g po odkapání)
3-4 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
1 lžička maca
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru (množství berte orientačně, máte-li rádi sladší, cukru rozhodně přidejte)
špetka soli
1,5 lžičky kypřícího prášku
2 lžíce oleje
70 g vysokoprocentní (na kostičky nakrájené) čokolády (není ale nezbytná)
hrst lehce nadrcených pekanových ořechů (+ případně 1 celý pekanový ořech na ozdobení každého muffinu)

tuk na vymazání muffinových formiček

Nejdříve si vymažeme muffinové formičky tukem (velmi důkladně, jinak se vám při vyklepávání budou rozpadat) a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Fazole slijeme, pečlivě propláchneme a hodíme do mixéru. Přidáme k nim zbytek ingrediencí (kromě ořechů a čokolády) a rozmixujeme do hladké hmoty (těsta). Pokud by vám směs nešla rozmixovat, nebo byla příliš hustá, přidejte 2 lžíce vody. Nyní přidejte nadrcené ořechy (případně i čokoládu) a znovu promixujte, ale ne déle než 5 sekund. Mixujeme krátce, aby se nám ořechy vmíchaly do těsta, ale nechceme, aby se rozdrtily na padrť.
Těstem naplníme formičky do cca 3/4 a případně můžeme ozdobit jedním pekanovým ořechem nahoře. Dáme péct na 20-25 minut, poté vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

Tak dobrou chuť!

Více zdravých a snadných receptů najdete na hungrypanda.cz

Zdroje: 1, 2

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Velký coutuier Azzedine Alaïa opustil svět módy

Módní svět zasáhla tragédie, pařížský návrhář, původem z Tunisu, Azzedine Alaïa, ho ve svých 77 letech opustil.

Dailystyle News

Zavřít