S příchodem chladných podzimních dnů tu máme i nové sezónní ingredience a famózní recepty s nimi. Pro nyní zkusme lahodný teplý salát s hruškami a ořechy.

Ingredience:

60 g hrušek
10 g másla
čajová lžička cukru
30 g hroznového vína
20 g ruccoly
20 g cherry rajčat
12 g lískových ořechů
2 polévkové lžíce balsamica
polévková lžíce olivového oleje
sýr Philadelphia
7 g adžiky
lístky máty

Návod:

Na rozpálenou pánev bez oleje vhoďte lískové ořechy (bez slupek). Bez prodlev osmahněte v průběhu 5 – 10 minut. Když budou ořechy hotové, nechte vychladit.
Připravte si mousse ze sýru a adžiky. Nakrájejte mátu, smíchejte s adžikou, Philadelphií a vytvořte jednolitou směs.
Hrušku nakrájejte podélně na plátky po 1 – 1,5 cm. Na pánvi s máslem hrušku osmahněte, přisypte cukr a vyčkejte, dokud hruška nenabude zlatavé barvy.
Každý hrozen vína rozkrojte na dvě části. Každý lískový ořech rozkrojte na dvě části a cherry rajčata nakrájejte na čtvrtinky.
Připravte si zálivku z balsamica a olivového oleje.
Na dně talíře si udělejte ,,polštář“ z ruccoly, na to rovnoměrně položte čtvrtinky cherry rajčat a vína. Hrušku uložte do středu talíře.
Navrch polijte moussem, posypte lískovými ořechy a ozdobte čerstvou mátou.

Zdroje: úvodní foto, 2

comments


Gastro
Author: Pavlína Švarcová

Podpořte autora
Starší příspěvky:
5 mladých českých návrhářů, které stojí za to sledovat

Už máte dost řetězcových obchodů a jejich nabídky? Zdá se vám, že je to pořád dokola stejné oblečení a vy...

Dailystyle News

Zavřít