Původní půdní vestavba z roku 1980, ležící nedaleko centra švýcarského Curychu, byla citlivě zrekonstruována dle návrhu Daniela Claudia Taddei. Původním požadavkem majitelů, byla: „renovace dle současných designových trendů,“ a nutno dodat, že byl tento požadavek splněn do puntíku!

industrial-home-2 (1)

Oproti původní dispozici byly odstraněny zbytečné příčky a celý prostor byl propojen v jeden funkční celek. Trámové stropy byly zbaveny lesklého laku a namořeny jemně krémovou barvou. Schodišťové konstrukce a nosné prvky prvního patra pak byly znovu postaveny z tvrzeného skla a oceli. Jednoduchá kuchyně v bílém lesku byla umístěna přímo pod samonosné schodiště, přímo do čela hlavního obývacího prostoru. Velmi zajímavým prvkem je prosklená podlaha pod pracovnou v prvním patře, která umožňuje sledovat dění v kuchyni, aniž by člověk musel vstávat od pracovního stolu.  Kousek opodál se nachází jídelní stůl a obývací část s pohodlnou látkovou pohovkou šedé barvy. Jako oživení pak slouží dvojice červených apartních křesílek.

V prvním patře nalezly své místo pracovna, koupelna a ložnice. Koupelna je od zbytku prostoru oddělena pouze skleněnou zástěnou s posuvnými dveřmi z mléčného skla, poskytujícími potřebné soukromí. Zařízení ložnice pak tvoří postel, jež je středobodem této části, doplněná pohodlným křeslem Egg Chair s podnožkou z pera Arne Jacobsena. K uložení oblečení slouží prostorná šatní skříň, kopírující zeď za postelí. Zemité barvy dominují také hornímu patru a vytvářejí zde velmi příjemnou a klidnou atmosféru.

Poděkování a zdroj fotografií: TADDEI ARCHITECT

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Prague Design Week 2016 představí jedinečné expozice z recyklovaných materiálů i unikátní řemeslnou výrobu

V květnu se v Praze uskuteční již třetí ročník Prague Design Week. Akce se bude konat v Kafkově domě u...

Zavřít