Jedinečný loft podle návrhů architekta Williama Tozera byl realizován v prostorách bývalého skladiště a dílen v dřívější průmyslové části Londýna. Tyto prostory byly přímo ideální pro vytvoření velkorysého apartmánu, odpovídajícího současným designovým trendům a nárokům na moderní bydlení.

Architekt zachoval a přiznal všechny nosné konstrukce a ponechal je neomítnuté a to včetně stropů v celém prostoru. Pouze stěny byly natřeny bílou barvou, aby tak byl zjemněn celkový dojem jinak velmi organického interiéru. Jako kontrastní prvek k surovému betonu bylo zvoleno leštěné kaštanové dřevo, jež bylo použito nejen jako podlahová materiál ve většině prostor bytu, ale také k vybudování příček, oddělujících jednotlivé funkční zóny. Původní okna byla nahrazena moderními triplex hliníkovými profily, jež propouštějí do bytu množství denního světla.

K zařízení bylo použito jen minimum nábytku a designových solitérů, jako například daybed od Miese Van der Rohe či kožená křesílka podle z pera Marcela Breuera a většina úložných prostor je řešena formou vestavěných regálů a skříní, jež skvěle korespondují s čistotou a jednoduchostí architektury loftu. Za zmínku rozhodně stojí kuchyně v bílé, jež byla umístěna v původní chodbě, vedoucí ke kancelářím.

Poděkování a zdroj fotografií: http://www.wtad.co.uk/

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Takový byl Fashion week 9.-15. 9. 2013

Mohlo by se zdát, že jsem se v neděli večer vrátila z týdnu módy plná dojmů, zážitků a s bolavýma nohama. Pokud...

Dailystyle News

Zavřít