Café Imperial, Divinis, Yamato a Next Door. Co mají všechna tato jména společného?! Zaprvé jsou to restaurace, za druhé patří Zdeňku Pohlreichovi a za třetí, a to především, podávají tam skvělá jídla! Dnes se blíže podíváme na tu nejmladší z nich – Next Door by Imperial. 

image

Moderní české bistro, jak se píše i na oficiálních stránkách podniku, není otevřené ještě ani celý rok (podzim roku 2016), ale je jasné, že i když je v Pohlreichově podnikatelském rybníčku nováčkem a ještě navíc sousedí s proslulým Imperialem, nebude pro něj těžké se zavedenějším a známějším společníkům vyrovnat.

Otevřeno je každý den již od 7 hodin, tak neváhejte a zkuste si tam zajít na snídani, kterou podávají až do půl 11. Není nic lepšího, než nastartovat nový den plnohodnotným jídlem. Nicméně já jsem se tam vydala na oběd a pokud bych upřednostňovala masový pokrm, skutečně bych měla problém si vůbec vybrat – tolik lákavých jídel. Během pracovního týdne nabízejí klasické polední menu, ovšem o víkendu nikoliv. To vás však nesmí odradit, pořád je z čeho vybírat a nemám na mysli pouze jídla, ale i nápoje.

IMG_20170401_122231

Vyzkoušela jsem Čočku z Puy s pošírovaným vejcem, zeleninou a bylinkovou omáčku. Neměla jsem slov. I když se ve mně asi na několik sekund ozvala nepříjemná, typicky česká předpojatost vůči na první pohled malé porci jídla na talíři, ve skutečnosti to bylo naprosto dostačující. Snad poprvé v životě jsem měla pocit, že jsem se najedla tak akorát, a to doslova! Spolu s domácí jablečnou limonádou se sorbetem byly kombem, ze kterého se člověku chtělo hlasitě mlaskat spokojeností – škoda, že nejsme v Japonsku! Měla jsem možnost ochutnat i jiný nabízený vegetariánský pokrm – Hříbkové soufflé s lanýžovými nočky. A bylo to nepopsatelné. I když nejsem ten typ, co si ve stejném podniku dává stále to stejné, osvědčené jídlo, tak tohle, to bych si rozhodně dala podruhé… potřetí… atd. No a protože jsem nemohla odejít bez finální tečky – dezertu – vybrala jsem si tartaletku s vyšlehaným tvarohem a lesním ovocem. Nejdříve jsem si říkala, že jsem měla velké oči, bože, jak ta byla velká, ale stačilo jediné sousto… žádná přehnaně přeslazená kostka cukru. Vyvážené chutě mírně kyselých kousků ovoce, jemného a nadýchaného tvarohu na křehkém těstu.

IMG_0589

Kuchyně, kterou tu vaří je rozmanitá, pokrmy jsou původem například z Rakouska, Maďarska, severní Itálie, ale především od nás. Výhrady mohou mít někteří k cenám, které opravdu nejsou lidové, ale na druhou stranu, dnes již žijeme v době, kdy si je snad každý vědom toho, že za skutečně kvalitní a dobré jídlo je nutné si připlatit.

IMG_0594

IMG_0596

Zdroj: 1

comments


Gastro
Author: Mirka Jelínková

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Jak správně jíst před a po cvičení?

Už několik hodin před cvičením nejíte, aby se vám lépe hýbalo, a nic k jídlu si nedáte ani po sportu, protože nechcete...

Dailystyle News

Zavřít