Jsou skvělé, vláčné a navíc bez mouky! Tyto ricottovo citronové lívance si nemůžete nezamilovat! Že by se nakonec staly vaší novou oblíbenou snídaní?

Ingredience (pro 2 osoby):
(Na těsto):
4 lžíce rozmixovaných ovesných vloček
4 lžíce kokosové mouky
2 lžíce mletého máku
1 lžíce třtinového cukru či jiného sladidla
2 větší vajíčka pokojové teploty
1 lžička kypřícího prášku
5 lžic ricotty
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1,5 lžíce citronové šťávy
0,5 hrnku mandlového mléka (nebo jiného oblíbeného mléka)

kokosový olej na smažení

Na ozdobení:
2 menší lžíce ricotty
javorový sirup

Ačkoliv se to možná nezdá, postup je jednoduchý. Začneme vajíčky. Vezměte si jednu velkou a jednu menší mísu. Vajíčka si rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do větší mísy a bílky do menší. Ke žloutkům do velké mísy přidejte zbývající ingredience na těsto – ovesnou mouku, kokosovou mouku, mák, třtinový cukr, kypřící prášek, ricottu, citronovou kůru, citronovou šťávu a mandlové mléko. Důkladně ingredience promíchejte, aby vám vzniklo těsto. Těsto na chvíli odložte. Vrhneme se na bílky. Ručním šlehačem je vyšlehejte do pevného sněhu a následně opatrně vmíchejte ke zbytku těsta.
Rozpálíme si pánev s kokosovým olejem, stáhneme plamen a nanášíme těsto, cca 1,5 lžíce na lívanec. Smažíme z každé strany přibližně 1,5 minuty.
Usmažené lívance ozdobíme trochou ricotty, zakápneme javorovým sirupem a můžeme podávat!

Tak krásné ráno!

Více zdravých a skvělých snídaní najdete na hungrypanda.cz

 

Zdroje: 1, 2

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Módní tip: Maxi šaty s kapucí

Hledáte pro zimní období šaty, které vás zahřejí a navíc jsou ideální pro každodenní nošení? Jsou vkusné a zároveň pohodlné?...

Dailystyle News

Zavřít