Že saláty jíte jen v létě? Možná po přečtení tohoto receptu změníte názor. Saláty s pečenou zeleninou jsou rychlé, chutné, vydatné a v zimě vás prohřejí. Tak co, dáte salátu s červenou čočkou a mrkví šanci?

Ingredience (pro 2 osoby):
4 menší mrkve
5 lžic (zatím neuvařené) červené čočky
150 g oblíbeného salátu (já jsem použila ledový)
80 g kozího sýra
1 velká červená cibule
sůl dle chuti
pepř dle chuti
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička kari
olivový olej

Mrkve si pečlivě omyjeme a rozkrojíme podélně vejpůl. Dáme je do misky, kde je osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a rukou promícháme. Takto připravenou mrkev si vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 15 minut, poté mrkve otočíme a pečeme dalších 15 minut (celková doba pečení je tedy 30 minut).
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na půlměsíce, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na 15 minut do trouby. V půlce pečení (po 7,5 minutách) ji lžící lehce prohrábneme, aby byla křupavá ze všech stran.
Mezitím, co se nám peče mrkev a cibule, si dáme vařit červenou čočku podle návodu. Již během vaření čočku osolíme, opepříme a přidáme kari.
Omyjeme salát a dáme ho do mísy. Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, pečlivě promícháme a rozdělíme na dva talíře. Na každý talíř dáme: 2 upečené mrkve (= 4 kousky, protože je máte přepůlené vejpůl:)), polovinu uvařené červené čočky, polovinu upečené cibule a 40 g nakrájeného kozího sýra.
A můžeme servírovat!

Tak dobrou chuť!

 

Vyzkoušejte také další skvělé a zdravé saláty od Hungry Pandy. Stačí kliknout zde.

Zdroje: 1, 2, 3

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Nejroztomilejší podzimní vzor na oblečení

Mezi vzory, které se v módě pravidelně objevují, je skotská kostka pojmem. Přežila ostatně celá staletí: kdysi zdobila kilty obyvatel...

Dailystyle News

Zavřít