Přemýšlíte, co si uvařit z dýně a už vás omrzela dýňová polévka? Zkuste dýni na sladko v našem dýňovém chlebíčku s čokoládou a mandlemi. Je ideální k snídani, na svačinu i ke kávě.

blogimg_3409

Ingredience:
1/2 dýně hokaido
2 hrnky ovesné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
2 lžičky skořice
2 vejce
1/2 hrnku másla
6 lžic medu
drcené nepražené kakaové boby (množství dle chuti)
uvařené, oloupané a drcené mandle (množství opět dle chuti)
cca 3 lžíce třtinového cukru na posypání

Začneme přípravou dýně. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a přepůlíme dýni. Zbavíme ji dužiny a semínek a nakrájíme na plátky (cca 2 cm široké a 3 cm dlouhé). Dýni hokaido není třeba loupat. Na plech si vyložíme pečící papír a vyskládáme na něj kousky dýně. Pečeme kolem 25 minut.
Mezitím, co se nám peče dýně, si připravíme zbylé ingredience. Ve velké míse vše smícháme (kromě třtinového cukru). Pokud se nám těsto bude zdát příliš husté, můžeme přilít 0,5 hrnku mléka (ale ne víc, těsto má být husté, přilijeme jen tolik, aby všechny ingredience šly dobře promíchat).
Dýni vyndáme z trouby a dáme do mísy. Rozmixujeme ručním mixérem na pastu, pokud bude třeba, můžete přilít trochu vody (max. 1/3 hrnku). Budete-li vodu přidávat, přidejte co nejméně můžete, jinak těsto může být příliš řídké. Dýňovou pastu vmícháme do těsta a velmi dobře promícháme. Formu na chleba vyložíme pečícím papírem a těsto vlijeme do něj. Posypeme třtinovým cukrem a pečeme cca 1 hodinu v předehřáté troubě na 180 stupňů. Chleba hlídejte, po hodině vyzkoušejte špejlí, zda je dobře propečený. Vyndáme z trouby a můžeme si pochutnávat.

blogimg_3315

 

Více receptů z dýní a spoustu jiných najdete na: hungrypanda.cz

Zdroje: 1, 2

 

 

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
The Fall Girl

Photo: Tereza Červinková MUAH: Tereza Hrdličková Styling: Abigail Lišková Model: Jitka Nováčková Poděkování za zapůjčení oblečení patří obchodům Reserved, Zara,...

Dailystyle News

Zavřít