Stará školní budova nedaleko rušného centra Amsterdamu byla architekty ateliéru Standard Studio transformována v nádherný loft s mnoha industriálními a vintage prvky, kde našla svůj nový domov pětičlenná rodina. V místnostech původních kabinetů jsou dnes ložnice a centrální obývací prostor byl vytvořen z bývalé třídy.

Velkoplošná okna, sem propouštějí dostatek světla a díky vysokým stropům, které umožnily výstavbu galerie a bílým stěnám, působí celý prostor neobyčejně vzdušně. Středobodem bytu je kuchyně, s rohovou linkou, navrženou ve stylu „custom made,“ kde tráví celá rodina většinu času. Kombinace skříněk z překližky a bílého matu, ozvláštněná industriálně působícími policovými díly je nesmírně působivá a evokuje atmosféru brooklynských loftů.  Kovaný jídelní stůl s dřevěnou deskou, doplněný vintage židlemi Vitra v designu Charlese a Rae Eamesových se nachází hned vedle kuchyně. Jídelna plynule přechází v obývací část, ze které se po samonosném ocelovém schodišti dostaneme na galerii s pianem a pracovním koutem a studovnou. Na hlavní obývací prostor pak přímo navazuje také hlavní ložnice s vlastním sociálním zázemím a šatnou.

Z galerie je také přistup do dětských ložnic, kde se také setkáme s mnoha stylovými vintage doplňky. Také zde je zachován podobný puristický styl s čistými stěnami a vintage doplňky v podobě stylového sedacího nábytku známých značek.

¨Poděkování a zdroj fotografií:  Standard Studio

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Přijďte se inspirovat na brněnský F!Day

Již po desáté a stejně jako minulý rok, i letos se české fotografické hvězdy setkají se studenty a fanoušky fotografie...

Dailystyle News

Zavřít