Je víkend a vy přemýšlíte, co si uvaříte? Čekáte návštěvu a nevíte, jaké pohoštění připravit? Nechcete dělat obyčejné jednohubky nebo chlebíčky a chcete něco, co vaši hosté možná ještě neměli? Nejste fanda typických burgerů? Pak vyzkoušejte ty tuňákové! Jsou zdravé a mnohem rychlejší, než klasické hovězí. Máme pro vás recept!

Ingredience (pro 4 osoby):
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (2x160g)
4 menší vajíčka
4 lžíce ovesné mouky (nemáte-li, zahustěte vločkami)
pepř (dle chuti)
sůl (dle chuti)

1-2 rajčata (nakrájené na tenké plátky)
4 listy ledového salátu (může být i jiný a nebo klidně špenát :))

2 větší cibule

4 burger bulky
12 lžící panenského olivového oleje (3 lžíce na pokapání každé bulky)

olivový olej na smažení

Ve větší míse promícháme prvních pět ingrediencí – tuňáka, vajíčka, mouku, pepř a sůl. Směs si na chvíli odložíme a připravíme cibuli. Cibuli oloupeme a nakrájíme měsíčky (cca 2-3 mm široké, viz obrázek níže). V menším hrnci si rozpálíme olivový olej, vhodíme cibuli a necelé dvě minutky smažíme. Poté přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 15 minut, občas zkontrolujeme a promícháme. Poté odstavíme z plotny a necháme si cibuli přikrytou, dokud nepřipravíme burger.
Rozpálíme si olivový olej na pánvi a začneme nanášet směs (je důležité, aby pánev byla opravdu rozpálená, směs pak bude okamžitě držet v požadovaném tvaru). Vezmeme si příborovou lžíci a naneseme směs na pánev – 3 lžíce na burger. Lžíce nanášíme doprostřed pánve na sebe, směs by se měla rozprostřít sama a bude tak mít požadovaný kulatý tvar. Smažíme cca 2 minuty, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Burger si odložíme na talíř a celý proces opakujeme s dalšími burgery.
Bulky si rozkrojíme vejpůl, pokapeme olivovým olejem (případně potřeme avokádovým dipem, viz tip níže), vyložíme ledovým salátem, na něj dáme burger, rajče, cibulku a uzavřeme vrchní polovinou burgeru.
Na každou osobu by měly vyjít 2 tuňákové burgery.

Tip: Máte-li čas, připravte si k burgerům avokádový dip. Pro čtyři osoby budete potřebovat jedno zralé avokádo, 2 lžičky kari, trochu soli, 2 lžíce citronové šťávy a 2 lžíce panenského olivového oleje. Avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme zbylé ingredience, dobře promícháme a namažeme na bulky místo olivového oleje.

Máte-li burgery rádi, tak na hungrypanda.cz najdete další výborné a neobvyklé recepty, a to nejen na burgery, ale i na burger bulky, které vidíte na obrázku.

Zdroje: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,

Připravená směs na burger.

Připravená směs na burger.

3 lžíce směsi na rozpálené pánvi.

3 lžíce směsi na rozpálené pánvi.

Po cca 2 minutách otočíme.

Po cca 2 minutách otočíme.

Burger na bulce.

Burger na bulce.

Přidáme rajče.

Přidáme rajče.

Cibuli.

Cibuli.

A máme hotovo. Mňam!

A máme hotovo. Mňam!

Více informací najdete zde.

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Design jako lifestyle / Czech Design Week 2016

Fanoušci fashion, instalací, šperků nebo fotografií by si tuto akci rozhodně neměli nechat ujít. Tento týden se v Praze na Náměstí Franze...

Dailystyle News

Zavřít