Hledáte koláč bez mouky, tuku a mléka? Pak vám gratulujeme, právě jste ho našli! Tvarohovo švestkový koláč má korpus z kešu oříšků a je doslazován jen trochou medu.

Ingredience:

Korpus:
1,5 hrnku rozemletých kešu oříšků
3 lžíce medu
1 lžička skořice
1 lžička kypřícího prášku
2 vejce

Tvarohovo švestková „náplň“:

2 kostky měkkého tvarohu (2x 230g) (doporučujeme přes noc zabalit do utěrky nebo papíru, tím z něj vysajete vodu)

1,5 hrnku na kostičky nakrájených švestek (bez pecek)
1 vajíčko
4 lžíce medu
1 lžíce skořice

Začneme korpusem. Do mísy si dáme všechny ingredience na korpus (rozemleté kešu oříšky, med, skořici, kypřící prášek a vejce) a ručním šlehačem pořádně promícháme. Vyložíme dortovou formu pečícím papírem a vylijeme do ní těsto, které na chvíli odložíme bokem a připravíme si horní část dortu.
Do další velké mísy si rozdrobíme tvaroh, přidáme nakrájené švestky, vajíčko, med a skořici. Lžící pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na korpus dortu. Dáme péct na 20 minut do předem předehřáté trouby na 200 stupňů, necháme vychladnout a máme hotovo!
Tak dobrou chuť!

Více (nejen) švestkových a zdravých receptů najdete na hungrypanda.cz

Zdroje: 1, 2

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
DOPIS OD ŠÉFREDAKTORKY: “Slavíme 5.narozeniny!“

Psal se rok 2012, měla jsem za sebou pár zkušeností s blogováním, ale nebylo to ono. Vůbec mě to nenaplňovalo....

Dailystyle News

Zavřít