Podzim už sice pomalu odchází, aby přenechal nadvládu zimním mrazům, ale podzimních plodů je stále dostatek a bylo by škoda nevyužít je v kuchyni. Dnes Vás naučím dýňovou polévku, která Vás dozajista zahřeje během sychravých večerů. Takže pánové nasaďte zástěry a vzhůru do kuchyně!

Ingredience:

1 středně velká cibule

4 polévkové lžíce olivového oleje

1 středně velká dýně Hokaido (nebo kterákoliv jiná jedlá dýně, poslední dobou najdete mnoho odrůd)

2 litry vody

1 zeleninový bujón

máslo

Muškátový oříšek, sůl a pepř (nejlépe červený) na dochucení

Jogurt nebo zakysanou smetanu, parmezán nebo jiný tvrdý sýr

IMG_3984

Pracovní postup:

Cibulku si nakrájíme na kostičky, které nemusí být ani moc drobné, protože budeme polévku mixovat. Pak do většího hrnce vlijeme olej a orestujeme na něm cibulku. Posléze přidáme dýni, kterou jsme před tím omyli a zbavili semínek (stačí rozkrojit a vydlabat lžící). Slupku není třeba odstraňovat, pouze ji nakrájejte na větší kostky a zprudka orestujte na cibulce. Posléze přilijeme vodu, kterou ohřejte v rychlovarné konvici, a vhodíme zeleninový bujón. Celou polévku pak přiklopíme a na středním ohni necháme vařit cca 20 minut.

Po této době by již dýně měla být uvařená doměkka, pokud ne, počkejte ještě pár minut a pak směs rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Dochuťte solí a pepřem a přistrouhejte muškátový oříšek (stačí opravdu málo, protože je hodně aromatický. Posléze přidejte trochu másla (cca 1,5 centimetrový plátek a vmíchejte do polévky. Máslo ji krásně zahustí. A je hotovo! Nyní už zbývá pouze podávat. Já přidávám do polévky ještě lžící jogurtu a několik hoblinek parmezánu pro chuť.

IMG_3986

 Foto: Dailystyle

comments


Men's world
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
„dvě talentové labutě – Jain&Kříž“

Když někdo založí něco, co je "velké" a jehož fundamentem je láska - vzniknout mohou pouze výjimečné a inspirativní věci....

Dailystyle News

Zavřít