Komplexní a funkční interiér tohoto třípokojového bytu loftového typu je dílem slovenského architektonického studia RULES ARCHTEKTI. Designéři vsadili na osvědčenou kombinaci technicistních materiálů a přiznání nosných prvků střešní konstrukce, doplněných dřevěnými obklady některých stěn, které prostor zútulňují. Dostatek světla sem propouštějí velkoplošná okna s nádherným výhledem na Bratislavu.

Jednoúrovňový byt sestává z hlavního společenského prostoru s kuchyní, jídelnou a obývací částí, dvou ložnic a dvou koupelen. Denní zóna se rozkládá na necelých 40m2 a velkou část jejího prostoru zabírá kuchyňská linka ve tvaru „L“ v bílém matu. Linka sestává ze dvou částí, přičemž pracovní část s oknem, poskytuje výhled ven i během vaření, zatímco druhá část s vysokými skříněmi, sahajícími až ke stropu v sobě ukrývá dostatek úložného prostoru. Velmi zajímavým oživením, je pestrobarevný mozaikový obklad mezi okny, který sem vnáší nádech neformálnosti. Kousek opodál nalezneme velkolepý jídelní stůl s deskou z borovicového masivu, doplněný lehce působícími plastovými židlemi. Motiv borového dřeva se pak opakuje ve formě obkladu jedné ze stěn naproti oknům. Jediným zařízením obývací části je prostorná látková pohovka v šedé barvě a nízký stolek. Na jednom z nosných sloupů pak bylo umístěno otočné rameno držící multifunkční obrazovku, kterou je díky tomu možné otáčet a pohodlně sledovat tak oblíbený seriál či sportovní zápas odkudkoliv. Rafinovaně skrytá podpodlahová kabeláž propojuje displej s počítačem a audio a video technikou, ukrytou v jedné z kuchyňských skříněk. Architekti se rozhodli také využít potenciál vysokých stropů, a umístili zde galerii, která slouží jako knihovna a případná „trucovna.“ Díky podlaze z ocelových roštů a stylovému zábradlí tento prostor dokonale koresponduje s filosofií ostatních interiérů bytu. Do celkového konceptu také dokonale zapadají maximalistická industriální svítidla.

Ložnice od obývací části odděluje malá nezávislá chodba s vestavnými skříněmi. Každá z nich má vlastní balkon vestavné skříně, sloužící jako šatna. Mezi oběma pokoji nalezneme hlavní koupelnu s velkoplošnými bílými dlaždicemi a oknem, které i sem propouští přirozené světlo. Pro návštěvy je pak určena nezávislá toaleta s umyvadlem ve spojovací chodbě.

Poděkování a zdroj fotografií: RULES ARCHITEKTI, Foto: Peter Čintalan

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Run baby, run!

V dnešní době nelze tvrdit, že běh je pouhopouhým sportovním aktem, jedná se o trend, který je stálé více v kurzu a...

Dailystyle News

Zavřít