Lofty původně vznikly přestavbou londýnských skladů na velkoprostorové byty. Staré industriální prostory s přiznaným cihlovým zdivem a otevřenou kompozicí se pak staly celosvětovým fenoménem a v současné době je v centrech světových velkoměst jen velmi málo bývalých továren, pivovarů či skladových prostor, které by si neprošly podobnou rekonstrukcí. Designové studio TANK však dokázalo, že na autentický loft lze přeměnit také fádní kancelářské prostory.

Původní zdi v hlavním společenském byly obroušeny na cihlu a napatinovány tak, aby působily zašlým dojmem. Naopak stěna v kuchyni byla nabílena, aby mohl vyniknout blok skříněk z bukového masivu, doplněné maximalistickým ostrůvkem s varnou deskou. Kousek opodál pak můžeme obdivovat starožitný kulatý stolek s několika autentickými křesílky značky Ton. Původní luxferová stěna, oddělující kanceláře pak byla nahrazena napůl zděnou a napůl prosklenou příčkou s krbem.

Spojovací chodbou, která zároveň slouží jako knihovna a pracovna, se dostaneme do klidové zóny, sestávající ze dvou koupelen, šatny, ložnice a dětského pokoje. V ložnici byly namísto dělících příček použity zrenovované okenicové díly, jež vnáší do jinak chladně působícího prostoru pocit útulnosti. Koupelna rodičů se starožitnou měděnou vanou, pak na tuto místnost přímo navazuje a je pouze symbolicky oddělena policovými díly s umyvadly. Jediným prostorem, kde designéři upustili od industriálního stylu je dětský pokoj. Jeho barevné a hravé zdi v odstínech oranžové, tyrkysové a slonové kosti a dozajista ocení zejména děti majitelů. I zde je však akcentován průmyslový design ve formě komody, poskládané z množství starých skříněk.

Poděkování a zdroj fotografií: TANKTeo Krijgsman

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
„Řekni to po svém“ a vyhraj 100.000 Kč!

Projekt „chodicilide.cz“ a Nadace Sirius vydali výzvu s názvem „Řekni to po svém“. Oslovují jejím prostřednictvím mladé kreativní lidi, kteří...

Zavřít