Předválečná vila na jednom z předměstí Stuttgartu dostala pod taktovkou architektů ateliéru Behnisch Architekten zcela nový „kabát“ jež plně odpovídá současným architektonickým trendům a také hlavnímu požadavku majitelů, kteří si přáli „maximální“ výhled na město.

Dům měl původně, dle tehdejší architektonické tradice, sedlovou střechu, která však během přestavby vzala za své a byla nahrazena prosklenou přístavbou, která nijak nebrání výhledům do zahrady a okolní krajiny. Většina dělících zdí byla odstraněna a interiér domu tak dostal podobu vzdušného loftu, kde hrají hlavní roli množství denního světla, bílé zdi a akcenty zemitých barev v podobě kamenných obkladů, či přírodního dřeva.

Dům sestává ze tří úrovní, přičemž v suterénu se nachází technické zázemí, dílna, úložné prostory, fitness centrum a vskutku impozantní vinný sklep. Přízemí pak hostí monumentální vstupní halu, denní zónu s kuchyní, jídelnou, obývacím pokojem a velkorysou šatnu. V horní přístavbě se nachází pracovna, koupelny a ložnice. Architekti dosáhli dokonalého propojení tradiční architektury původních částí domu s moderní přístavbou použitím luxusních materiálů, jako je travertinová, či břidlicová dlažba, či obklady z leštěného ořechového dřeva. Dělící příčky mezi jednotlivými pokoji byly z druhé strany využity jako knihovny, či jako kostra pro šikovně ukryté úložné prostory. Z této úrovně je také přímý přístup na terasu, která se nachází na střeše domu a které je přímo ideálním místem pro posezení za letních večerů, kdy si tak majitelé a jejich přátelé mohou naplno vychutnat výhled na večerní Stuttgart.

Poděkování a zdroj fotografií: Behnisch Architekten

comments


Lifestyle
Author: Joey Hartl

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Czech Design Week partnerem výstavy Pasta Oner

Prodejní mezinárodní přehlídka českého designu Czech Design Week rozšiřuje své aktivity. Kromě výstavy v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí se...

Dailystyle News

Zavřít