Již jsme vám poskytli tipy na neotřelé nápady, jak naložit s palačinkami. Nyní se však z kuchyní světového kulinářství vynořily palačinky na způsob tiramisu. A jak na ně? Čtěte dál a nechte se inspirovat!

 

Ingredience

200 g hrubé mouky
2 čajové lžičky kakaa
3/4 čajové lžičky sody
50 g cukru
špetka soli
2 vejce
600 ml 33% smetany
500 ml mléka
vanilkový lusk
50 g másla
20 ml oleje
20 g mleté kávy
50 ml vody
200 g mascarpone
100 g moučkového cukru
50 g hořké čokolády
20 malin
lístky máty

Návod

Uvařte silnou kávu v 50 ml vody a pečlivě proceďte.
V misce smíchejte mouku, kakao, cukr, sůl a sodu.
Ve druhé misce zlehka rozšlehejte vejce. Přidejte mléko, smetanu, slunečnicový olej a rozpuštěné máslo. Vsypte vanilku a vlijte kávu. Promíchejte do jednolité konzistence. Pomalu a opatrně za stálého míchání vsypte suchou směs (mouka, kakao, cukr, sůl, soda). Podle potřeby přidejte mléko. Předpřipravené těsto by mělo posloužit k přípravě zhruba 10 palačinek.
Připravte krém tiramisu: v mixéru vyšlehejte smetanu do pevné pěny. Přidejte mascarpone, moučkový cukr a znovu vyšlehejte.
U hotových palačinek ořízněte suché okraje a každou palačinku potřete připraveným krémem. Srolujte palačinky s krémem do trubiček a nechte 30 minut v lednici vychladit.
Vyjměte trubičky z lednice, každou nakrájejte na 6 dílů a rozložte na talíře.
Před podáváním posypte palačinky nastrouhanou čokoládou a dozdobte malinami a lístky máty.

Zdroj: úvodní foto, 2

comments


Gastro
Author: Pavlína Švarcová

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Naspäť do práce!

Kto z vás s radosťou očakával septembrový nástup do školy? Ja hej. Netešila som sa na nič konkrétne - tešila...

Dailystyle News

Zavřít