Zdravé špenátové vafle, aneb svačina i oběd do školy či do práce. Lze připravit den předem a ráno jen namazat a zabalit.

IMG_8030

Ingredience (na cca 6 vaflí = oběd pro dva):
Na těsto:
1,5 hrnku celozrnné mouky
3/4 hrnku mléka
1/4 hrnku rozpuštěného másla
2 vajíčka
2 lžičky kypřícího prášku
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
špenát (cca 2 menší hrsti zmraženého špenátu)

tuk na vymazání vaflovače

Na obložení vaflí:
tvaroh/sýr na pomazání
12 plátků kvalitní šunky (dáváme na každou vafli 2 plátky)
100g strouhané mozzarelly (či jiného oblíbeného sýra)
hrst cherry rajčátek nakrájených na tenké plátky
ledový salát (1 list na každou vafli)
čerstvá bazalka

Začneme špenátem, který si ve vodě (stačí 1 cm) uvaříme, osolíme a opepříme dle chuti. Mezitím, co se nám vaří špenát, si v míse dobře promícháme všechny ostatní ingredience na těsto (lžící nebo pro urychlení ručním mixérem). Do těsta přidáme uvařený špenát a znovu dobře promícháme. Do rozpáleného a vymazaného vaflovače dáme cca 4 lžíce těsta. Délka pečení záleží na vašem vaflovači.
Když už máme vafle upečené, máme skoro hotovo. Stačí vafle namazat sýrem/tvarohem, naskládat na ně plátky šunky, ledový salát, nakrájená cherry rajčátka, sýr a bazalku. Aby se nám vafle snadněji jedla, přepůlíme ji vejpůl.
A máme hotovo!

Více receptů (nejen) na vafle najdete na hungrypanda.cz

IMG_8028

IMG_8031

IMG_8032

 

comments


Gastro
Author: Hungry Panda

Podpořte autora
Starší příspěvky:
Šály a šátky pro letošní zimu

Nápadným šátkem nebo šálou se nejen zahřejete, ale i třeba nenápadnému outfitu dodáte ten správný šmrnc. Stejně jako v minulých...

Dailystyle News

Zavřít