• Gastro  • Rohlik.cz hlásí nárůst zájmu o čerstvé ryby. Zejména v letní sezóně

Rohlik.cz hlásí nárůst zájmu o čerstvé ryby. Zejména v letní sezóně

Sehnat v Česku opravdu čerstvé ryby je tvrdý oříšek, ale ne pro Rohlík. Už 48 hodin od vylovení přiváží zákazníkům ty nejlepší kousky s uznávanými certifikáty udržitelného lovu. Vlastní značka FJORU nabízí více než 30 položek čerstvých ryb, které nejsou rozmrazované a mají dohledatelný původ přímo k rybáři. Certifikace jako ASC, MSC, BIO a Label Rouge garantují kvalitu a udržitelnost produktů.

Letošní sezóna na Rohlíku patří rybám! 

Kromě klasické nabídky online prodejce přináší novinku – marinované ryby v pečících ALU miskách, které usnadní přípravu chutného oběda nebo večeře. Vybrat si můžete ze 6 druhů, včetně dvou druhů lososa a krevety. Pro milovníky krevet je připraveno hned několik druhů v různých úpravách, od dostupných po prémiové. Novinkou jsou například tygří garnáty Mariscos Méndez nebo madagaskarské krevety Label Rouge. Pro ještě vyšší požitek z konzumace ryb doporučujeme prémiové produkty Gimar, jako jsou tataráky a carpaccio. Nechybí ani oblíbené uzené ryby od Trnečka, včetně novinky – uzeného rybího jerky.

„Celý trh s rybami je převážně tažen lososem, který tvoří více než 75 % všech prodejů ryb. Na Rohlíku je to však pouze kolem 55 %, zatímco zbylých 45 % tvoří široká škála výše zmíněných druhů ryb. Tímto diverzifikovaným přístupem chceme nabídnout zákazníkům širší výběr a vyhovět jejich různorodým chutím a preferencím,” upřesňuje ředitel českého Rohlíku Martin Beháň s tím, že stoupající spotřeba ryb není jen novinkou českého trhu, ale obecný celosvětový trend.