Vychutnejte si jarní kulinářské umění od šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka
Vyhlášená restaurace La Rotonde v pražském hotelu Alcron představuje na nadcházející jaro nové À la carte menu, které potěší všechny milovníky sezónních specialit. Zároveň zve na oblíbené sobotní a nedělní brunche a přímo 23. března i na speciální ochutnávku k přivítání jara.
Příprava jarních pokrmů pod taktovkou šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka vždy probíhá v úzké spolupráci s vybranými lokálními dodavateli, kteří mohou garantovat tu nejvyšší kvalitu, čerstvost a svěžest surovin. Ty se pak přemění v originální receptury inspirované jak českou, tak mezinárodní kuchyní. Mezi předními dodavateli restaurace La Rotonde na tuto jarní sezónu jsou farmář Klouda z Vysočiny, chovatel zvěřiny Elmer z Jindřichova Hradce nebo pěstitelé mikro bylinek Jedlé Klíčky.
Jarní À la carte menu nabízí čtyři tradiční chody. Mezi předkrmy tým šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka na tuto sezónu zvolil např. uzenou makrelu s řepou, fenyklem a čerstvě upečeným chlebem. Polévka bude podávána topinamburová se slaninou, cibulí a brioškou. Mezi hlavními chody se hosté mohou těšit na hovězí pochoutku kombinující grilovanou svíčkovou, vařené žebro a jazyk servírovanou společně s bílými fazolemi, květákem, divokou brokolicí, kapustou a petrželí. Milovníci ryb a mořských plodů si budou moci dopřát tresku se slávkami, které doplní fenykl, pohanka a estragon. Pokud hosté preferují bezmasou variantu, mohou ochutnat květák na hnědém másle s bramborovým krémem, špenátem a houbou shimeji.
„Do jarního menu jsme také zařadili speciální La Rotonde hostinu pro dvě osoby, která nabízí dvacet osm dní stařenou picanhu od Kloudy, jenž nejdříve projde přípravou sous vide a pak grilováním, následně je servírovaná s teplou zeleninou, krémovými bramborami, salátkem a lanýžovou omáčkou,“ uvedl šéfkuchař Lukáš Hlaváček. Nechybí ani sladká tečka v podobě např. pekanového semifredda s teplou čokoládou, kávou a limetou, „custard tartu“ s vanilkou, muškátovým oříškem a malinami, který vychází z receptu na tradiční crème brûlée nebo pečených blum s heřmánkem, medem a podmáslím.
Šéfkuchař restaurace La Rotonde rovněž připravil degustaci k přivítání jara, která proběhne exkluzivně dne 23. března. Ochutnávka bude ve znamení jarní zeleniny a bylinek, jako je chřest, špenát, ředkvičky nebo medvědí česnek a lichořeřišnice. Tyto vybrané ingredience budou podávány u jednotlivých chodů se pstruhem, pošírovaným vejcem nebo kukuřičným kuřátkem. Jako dezert tým šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka vybral heřmánkové bezé, rebarboru a zelené jablko. Hosté budou moci jednotlivé jarní chutě párovat s pestrou nabídkou mezinárodních vín.
Zdroj fotografií: restaurace La Rotonde