• Gastro  • ALPRO SNÍDANĚ

ALPRO SNÍDANĚ

Časopis DailyStyle měl 22. března možnost zúčastnit se akce ALPRO SNÍDANĚ. Po celou dobu převládala příjemná a uvolněná atmosféra, sympatická výživová specialistka Mgr. Pavlína Zdeňková Kroužková nás seznámila se spoustou informací o snídani, aneb skvělého startu do každého dne.

Dozvěděli jsme se, že snídat bychom měli nejpozději hodinu od probuzení a snídaně by měla obsahovat 25 % energie z celkového denního energetického příjmu (oběd by měl obsahovat 30 %). Následkem nesnídání je nesoustředěnost, únava, rychlý nástup vysílení a může dojít až k mdlobě. Pro naše tělo je nejvýhodnější po ránu konzumovat potraviny s nízkým GI (glykemický index je hodnota udávající, jak rychle se po snězení potraviny zvedne hladina cukru v krvi). Potraviny s nízkým a středním GI vedou k pocitu dlouhodobého nasycení.

Po ránu bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat potraviny, které nám pomohou doplnit komplexní sacharidy, kvalitní bílkoviny, vitamíny a popřípadě i zdravé tuky. Jsou to především ovesné vločky, müsli s obsahem ořechů, semen, lyofilizovaného ovoce, dále celozrnné pečivo, vejce, sójové nápoje a sójové výrobky, jogurty, čerstvé sýry, ovoce a zeleninu.

A proč zvolit na snídani nové výrobky z řady Alpro? „Sójové jogurty jsou zdrojem bílkovin, jogurtových kultur a vitamínů B12, B2 a D. Neobsahují laktózu a skvěle chutnají. Z několika variant si lze rovněž vybrat podle vlastních chuťových preferencí,“ vysvětluje paní Pavlína.

Snídani doplňte nápojem, ideální je zelený čaj, kvalitní čerstvé ovocné šťávy a bylinkové čaje. Pavlína však nezatracovala ani kávu, ačkoliv je kolem ní spousta debat.

A nakonec malá zajímavost – ve studiích bylo dokázáno, že osoby, které snídají, mají v průměru o 4 kg méně, než ty, které nesnídají.

Následně nám paní Iveta Lerchová, brand manažerka Emco spol. s.r.o., představila kompletní řadu rostlinných alternativ jogurtů Alpro. Všechny jogurty dostupné na trhu jsme ochutnali a byly opravdu vynikající. Jsou spíše pudinkové konzistence, ale jinak u ovocných příchutí téměř nepoznáte rozdíl od normálního jogurtu.

Ochutnávka jogurtů

Po ochutnávce jogurtů následovala výborná snídaně, výběr byl opravdu velký a ve všech jídlech byly použity produkty Alpro. Bylinkový toast s uzeným lososem, palačinky, míchaná vajíčka, jogurty, müsli, ovoce, cheesecake, smoothie… to vše a více jsme měli možnost ochutnat na snídani s Alprem. Co nám ale chutnalo nejvíce? Rozhodně toast s pikantní avokádovou pomazánkou. A tak tady máme pro vás recept, abyste ji mohli také ochutnat 🙂

Pikantní ranní toasty
8 krajíců chleba
2 zralá avokáda
5 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
1 lžička nasekané chilli papričky
3 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř

Chleba opečeme dozlatova. Dužinu avokáda rozmačkáme, přidáme rostlinnou alternativu jogurtu Alpro, citrónovou šťávu a nasekané chilli podle chuti. Osolíme a opepříme. Směs namažeme na připravené toasty.