Zdravá pizza: Zkuste tu s cuketovým korpusem!
Máte strašnou chuť na pizzu, ale zároveň nechcete hřešit? Pokud zvolíte zeleninový korpus, je problém vyřešen. Můžete zapomenout i na klasickou mouku, protože na tuhle zdravou pizzu budete potřebovat hlavně cuketu. Do těsta jsme přidali trochu rozemletých ovesných vloček, můžete je ale i úplně vynechat (pizza se bude trochu více trhat, ale chuťově bude pořád skvělá) a mít tak pizzu navíc i bezlepkovou. Ozdoba už je čistě na tom, co máte rádi. My jsme zůstali u jednoduché kombinace žampionů, kukuřice, cibule a bazalky.
Korpus na 2 menší pizzy:
• 1 větší cuketa
• 1 lžička soli
• špetka pepře
• 3 stroužky česneku
• 70 g rozemletých ovesných vloček
• 1 lžíce chia nebo lněných semínek
Na obložení:
• 250 g rajčatové passaty (lze použít i protlak nebo plechovku drcených rajčat, která ochutíte bylinkami a česnekem)
• 250 g rajčatové passaty (lze použít i protlak nebo plechovku drcených rajčat, která ochutíte bylinkami a česnekem)
• 1/2 cibule
• 100 g sterilované kukuřice
• několik žampionů
• lístky čerstvé bazalky
Postup:
Vyzkoušeli jste korpus na pizzu i z jiné zeleniny?
Více podobných receptů najdete na blogu Broccolicious.