• Gastro  • Teplý salát s červenou čočkou a cizrnou

Teplý salát s červenou čočkou a cizrnou

Milujete saláty, ale v zimě jsou na vás moc studené? Vyzkoušejte teplý salát s čočkou a cizrnou. Je zdravý a navíc vás zahřeje.

Ingredience (pro 2 osoby): 
1/2 středně velké cukety
1/2 většího lilku
200 g červené čočky
1 plechovka cizrny (400 g)
2 stroužky česneku
olivový olej na smažení
extra panenský olivový olej na pokapání
šťáva z 1/2 většího citronu na pokapání
1,5 lžičky kari
sůl
pepř
čerstvý rozmarýn

Nejprve si dáme vařit červenou čočku podle návodu, což by mělo trvat kolem 15 minut. Spolu s čočkou vaříme 1 stroužek rozdrceného česneku, trochu rozmarýnu a pár minut před vypnutím čočky ji ještě osolíme a opepříme.
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, není nutné ji loupat, a v hluboké pánvi ji na olivovém oleji s rozdrceným stroužkem česneku smažíme asi 2 minuty. Poté zeleninu osolíme, opepříme, přidáme kari a trochu rozmarýnu, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 15-20 minut. Podlévat vodou není třeba, ale samozřejmě to raději hlídejte, ať se vám zelenina náhodou nepřipálí. Nakonec přidáme plechovku cizrny (nezapomeneme ale vylít vodu a propláchnout ji), uvařenou čočku a velmi dobře promícháme. Vypneme vařič a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.

A můžete podávat!

Další výborné recepty od hungry pandy najdete na hungrypanda.cz

img_5061

img_5067

img_5089

img_5145

Zdroje: 1, 2, 3, 4, 5