Hotel Andaz Prague nabízí luxusní zážitek
Na Senovážném náměstí v budově bývalého Cukrovarnického paláce otevřel pětihvězdičkový lifestylový hotel Andaz Prague. Svým hostům nabídne jedinečnou atmosféru, luxus, překvapení a neopakovatelný design odrážející českou mytologii.
Exkluzivní pětihvězdičkový Andaz Prague je prvním hotelem americké hotelové sítě Hyatt v České republice a je pátým hotelem Andaz v Evropě. Celkově pod značku spadá 25 hotelů, které inspirujícím, originálním a nekonvenčním způsobem cestovatelům poskytují promyšlené služby šité na míru, aby se mohli dle svého vkusu nechat unášet atmosférou kultury dané destinace. Andaz Prague respektuje bohaté kulturní dědictví své lokace i původní ráz více jak 100 let staré budovy bývalého Cukrovarnického paláce, která patří mezi kulturní památky. Jeho unikátní design čerpá inspiraci z českých mýtů a legend, pracuje s ceněným řemeslným odkazem naší země a prezentuje díla českých umělců.
„Praha je nádhernou evropskou metropolí a mám velkou radost, že Andaz Prague představí svůj unikátní koncept, spojující luxus se životním stylem, právě zde. Věřím, že osloví cestovatele z celého světa, kteří díky němu lépe poznají lokální kulturu i toto krásné město. Osobní styl hotelu Andaz, propojující globální a lokální prostředí, však jistě zaujme i místní klientelu,“ komentuje Doris Hecht, generální ředitelka hotelu.
Součástí hotelu je 152 pokojů, 24 apartmá a 5 velkoryse dimenzovaných prostorů, které skvěle poslouží pro pořádání akcí nejrůznějšího druhu. Nechybí fitness a wellness – v Klara Rott The Spa si můžete dopřát obličejové i tělové ošetření s českou bio kosmetikou Klara Rott, kterou hotel nabízí i v pokojích.
Budovu zkolaudovala a zrekonstruovala rakouská společnost UBM Development. Nové moderní interiéry zdobí původní okna, dveře a štuky. Pod návrhem interiérů je podepsáno madridské studio Brime Robbins, založené Maríou Brime a Garrettem Robbinsem v roce 2008. Studio se vyprofilovalo v experta na hotelová prostředí – mezi klienty patří kromě společnosti Hyatt také Hilton, Marriott, Accor a další.
Interiéroví designéři promyšleně propojili bohaté dědictví města s moderností a funkčností. Většinu designových prvků volili tak, aby byly nositelem významu, odkazu na místní mýty a legendy. „Sice se jedná o mezinárodní řetězec, ale nikdy nevytváříme unifikované prostředí, v němž nepoznáte, jestli se zrovna nacházíte v Praze, Londýně nebo v Tokiu. Specifická identita dané lokace je v našich interiérových konceptech určující,“ říká Garrett Robbins. Hoteloví hosté by si podle něj měli a také chtějí z pobytu odvést domů či dále do světa ty pravé lokální příběhy a zážitky.
Pomyslným maskotem hotelu se stal Bruncvík – na legendu o něm zde najdete spoustu odkazů. Designéři dále odkazují na báje o Libuši či Golemovi. Postavu mytické hliněné bytosti odhalíte v podobě artového svítidla v lobby, v těle lampiček u postelí od značky Preciosa nebo jako figurku podpírající zrcadlo.
Hotelové prostory nejsou rozvržené tak, jak bývají hosté obvykle zvyklí. Jako první po vstupu do budovy neuvidíte recepci, ale bar MEZ. Ten ocení nejen světoběžníci, ale i lokální klientela. V čele týmu místních mixologů stojí Daniel Prokeš. V nabídce najdete koktejly inspirované pradávnou mocí české mytologie.
Nelze opomenout zdejší restauraci ZEM, která není vyhrazena pouze hotelovým hostům. Její název je inspirován zemí jako zdrojem obživy pro faunu i flóru, kterou oslavuje prostřednictvím kulinářského umění. Pracuje s inovativním konceptem avantgardní české bistronomie. Základem menu jsou vysoce kvalitní suroviny a lokální ingredience zpracované do podoby moderní české kuchyně, ale i japonských jídel Izakaya. Executive chef restaurace je Eric Pellen – inovativní a kreativní profesionál, který působil v mnoha oceňovaných restauracích a hotelech po celém světě. Novým chef de cuisine je Richard Bielik, mistr kulinářského umění, který sbíral zkušenosti v předních českých restauracích a hotelech i londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou. Doporučujeme si zde objednat „sparkling tea“, nealkoholický perlivý sekt vyrobený z bílého čaje s jasmínem, heřmánkem a nádechem citrusů.
Andaz Prague v budoucnu jistě nabídne mnoho zážitků nejen zahraničním návštěvníkům. V souvislosti s myšlenkou propojení lokální komunity plánují pořádat měsíční debatní setkání s názvem Andaz Lounge, která budou zaměřená na různá témata.
Zdroj: Andaz Prague