Kam v Praze pro kvalitní maso a čerstvé ryby
Chystáte se na grilovačku nebo přípravu lepšího oběda a chtěli byste koupit kvalitní maso nebo ryby? Nevíte, kam zajít? V tomto článku vám doporučíme několik míst, kde vás výběr nezklame.
Rybistro
Tuto rybárnu najdete na náměstí Jiřího z Poděbrad. Můžete si ryby koupit s sebou a připravit z nich skvělé jídlo nebo si ji vychutnat přímo zde, protože – jak už název napovídá, prodejna je propojená s bistrem. Zdejší chlazené ryby a plody moře pochází od prověřených dodavatelů s dlouholetou tradicí, kteří je dodávají v bezkonkurenční čerstvosti a kvalitě. Ryby vybírají tak, aby byly loveny na volném moři a metodami, které jsou šetrné k životnímu prostředí, nebo ryby chované na certifikovaných farmách, kde jsou krmené jen potravou z přírodních zdrojů a mají dostatek pohybu. Při nákupu vám zde mile rádi poradí, na jaký způsob rybu či mořské plody připravit.
náměstí Jiřího z Poděbrad 11, Praha 3
Maso Turek
Společnost MASO – TUREK byla založena Tomášem Turkem v roce 1992. Obchod v Jindřišské ulici nabízí široký sortiment kvalitního masa, drůbeže, uzenářských a lahůdkářských výrobků, sýrů a také čerstvého pečiva a nápojů. Díky svým stálým zákazníkům a profesionálnímu kolektivu zaměstnanců získala provozovna ocenění ve spotřebitelské anketě „Obchod roku“ pro rok 2007, kterou vyhlašuje MČ Praha 1.
Jindřišská 875/23, Praha 1
Břevnovské řeznictví
V tomto řeznictví, které funguje již od 50. let minulého století, kdy ho provozovala rodina Slepičků, seženete opravdu kvalitní maso z českých chovů. Spojováno bývalo hlavně s řezníkem Františkem Kšánou. Po tom ho převzal v roce 2016 Miroslav Makara, který se hrdě hlásí k tradici dřívějšího majitele.
Patočkova 1459/73, Praha 6
JaMi Božská hostina
Za vznikem obchodu stojí dva životní partneři Jaroslava a Miroslav Juhász. Jaroslava pochází z rodiny Uhrů, která vlastní Ekofarmu Rybník, od které maso prodávají. Na farmě získala dostatečnou praxi s masem, takže vám se vším poradí a pomůžou, i když jste úplní gastro začátečníci.
Boleslavova 17, Praha 4 – Nusle
The Real Meat Society
Obchod s bistrem vlastní manželský pár Michaela a Paul, Češka a Brit.Michaela podporuje bio zemědělství, pěstování a chov místních plodin a zvířat, obnovitelné zdroje a informovanost ohledně stavu zemědělských zvířat – od toho se odvíjí i to, jaké maso prodávají. Paul je zcestovalý kuchař, který v Česku aktuálně dělá šéfkuchaře ve vlastní restauraci Maso a kobliha. Můžete si u nich objednat masovou bedýnku plnou toho nejlepšího masa, které je vybrané dle aktuální sezóny. K bedýnkám dostanete pro inspiraci i recepty – ty najdete i na jejich webu.
Náplavní 5, Praha 2
BEEF BAR
Na tomto místě se setkávají vybrané delikatesy starého a nového kontinentu: jihoamerické speciality z nejkvalitnějšího hovězího masa a empanadas doplňuje newyorské pastrami společně s vynikajícími španělskými šunkami a sýry z kozího i kravského mléka z oblasti Léon. Vychutnejte si skvělý steak přímo zde, nebo si maso kupte domů. Jak říkají „přijďte se zamilovat“.
Na Perštýně 357/10, Praha 1 – Staré Město
Smíchovské uzeniny
Firma Františka Kratochvíla vznikla v roce 1992 jako rodinná firma s tradicí řeznických mistrů předávanou z generace na generaci. Je členem svazu zpracovatelů masa. Firma vlastní hned několik certifikátů, které dokládají výběr těch nejlepších surovin. Velkým oceněním bylo i získání národní známky kvality Klasa.
Nádražní 56/106, Praha 5
Masna Kozí
Řeznictví, které nabízí pečlivě vybrané maso a uzeniny. Mají zde vlastní řadu produktů Masna. Jsou masnou, ve které se „přetrhnou, aby vám sehnali divočáka nebo malá kuřátka na francouzskou hostinu.“ Při návštěvě můžete rovnou využít i jejich bufet, kterým se snaží oživit atmosféru jídelen, kde si dáte na stojáka vlašák s rohlíkem.
Dlouhá 614/10, Praha 1
Makro
Pokud vlastníte Makro členskou kartu, neváhejte nakupovat maso, ryby a mořské plody v tomto velkoobchodě.
Černý most (Chlumecká 2424, Praha), Stodůlky (Jeremiášova 1249/7), Průhonice (U Makra 102)
Kantýna
Kantýna patří pod řetězec Ambiente a pod jednou střechou propojuje řemeslo řezníků a zkušenosti kuchařů. Maso zde připravují na otevřeném ohni. Hosté si jídlo nechávají nandat na tác, zapsat na konzumační lístek a sami si ho odnášejí ke stolům. Dodavatelem českého masa je Amaso, firma patřící pod hvězdu Ambiente. Kantýnu zásobuje vepřovým z přeštických prasat, hovězím z plemene čestr a uzeninami připravovanými podle prvorepublikových řeznických receptur.
Politických vězňů 1511/5, Praha 1