Khomfi – pravá Asie v Praze
Přímo v srdci Karlína, v ulici Vítkova, můžete navštívit restauraci Khomfi zaměřenou na asijskou kuchyni. Možná si řeknete, že asijských kuchyní je v Praze mnoho, ale Khomfi přece jen něčím vyniká. Jaká je to restaurace? Co dobrého si zde můžete dopřát? Jaký je interiér?
Slovo Khomfi pochází z thajského jazyka a v překladu znamená lampion. Souvisí s vypouštěním lampionům s přáním pro lepší budoucnost, které má v Asii dlouholetou tradici. Samotní majitelé kladli při výstavbě interiéru důraz na použití přírodního materiálu a zemitých, neutrálních barev, proto se již při vstupu cítíte uvolněně, komfortně, klidně. Tato atmosféra je pak podtržena živými rostlinami, ručně šitými polštářky a nábytkem. Ústředním motivem je pak socha Buddhy.
Nabídka restaurace Khomfi je bohatá na tradiční thajské, vietnamské, čínské a indonéské chutě, které kombinuje s prvky moderní gastronomie. Pochutnat si můžete jak na stálém menu, tak i na menu poledním.
Polední nabídka
Polední nabídka se vždy po týdnu obměňuje. Tento týden si tak můžete pochutnat na hovězím vývaru s rýžovými nudlemi, polévce Pho bὸ nebo restovaných vepřových plátcích se zeleninou v pepřové omáčce. Naše redakce ochutnala červené kari s kuřecími paličkami, batáty, bramborami a mrkví, podávané s jasmínovou rýží. Mysleli jsme, že tu porci ani nesníme, ale bylo to tak dobré, že to nešlo nesníst.
Stále menu
V předkrmech se můžete těšit na thajskou polévku Tom Kha a pálivou thajskou polévku Tom Yum. Obě je možné přiravit s kuřecím masem či krevetami. Pro milovníky předkrmů ve formě závitku bude Khomfi malý ráj. Objednat si tu totiž můžete hned několik druhů: nesmažené s plátky hovězího masa, letní s krevetami, nesmažené s tofu, smažené s vepřovým masem, smažené s mořskými plody. Pro milovníky špízů, jsou v nabídce také grilované kuřecí špízy podávané s domácí arašídovou omáčkou.
U hlavních jídel budete váhat, které si vybrat, protože jsou všechna lákavá. Ať už polévka Pho bo s hovězím masem, smažené tofu s rýžovými nudlemi nebo zeleném kari. Ze stálého meníčka jsme zkusili Bún Bὸ Nam Bô- restované plátky hovězího masa, rýžové nudle, sladkokyselou zálivkou a Beef Udon- restované udon nudle s hovězím masem, zeleninou a houbami a oboje bylo skvostné. Příště se chystáme na opečeného lososa na lůžku z rukoly, listového salátu a čerstvé zeleniny s mangovou japonskou majonézou. Do budoucna by se měl zvětšit i výběr domácích dezertů.
Nápoje
Samozřejmostí dobré restaurace je i dobré pití. V nápojovém lístku tak nechybí kávy, čaje, domácí limonády, domácí ledový čaj, speciální pivo, alkoholické koktejly či víno.
Dobrou chuť!