• Gastro  • MASO je MASO

MASO je MASO

Ano, pokud jste vegetarián nebo vegan, radši nepokračujte ve čtení dál. Nicméně nechceme vám psát dlouhé litanie o plusech nebo mínusech konzumace masa. Chceme vám napsat něco o poměrně nové restauraci na pražských Vinohradech na rohu Belgické a Uruguayské ulice, kterou stojí za to navštívit. Teda v případě, že máte rádi MASO.

Náš zážitek začal vstupem do restaurace…

Obsluha: „Good evening, table for two?“

My: „Dobrý večer, na nás můžete česky :)“

Obsluha: „Sorry?“

Z toho jsme pochopili, že zážitek z jídla bude opravdu světový. A byl. A stále je, jelikož u jedné návštěvy nezůstalo.

Restauraci spoluvlastní sympatický Ital Daniele Govoni, který je mistrem Evropy v barbecue a kterého z 99 % v restauraci potkáte osobně. Nikdy jste o této disciplíně neslyšeli? Nevadí, jděte jí rovnou zažít. V restauraci totiž jídlo připravují na speciálních „grilech“ nazývaných Big Green Egg a předtím ho připravují nebo udí v Yoderu. Daniele a jeho tým nejsou v gastronomii žádní nováčci a moc dobře ví, že stěžejní jsou i prvotřídní ingredience. A ty jsou samozřejmostí díky provázanosti na firmu Lesa, která dováží mnoho italských produktů a kde Daniele konzultuje nákup právě masa.

Vyzkoušeli jsme již burger, tatarák, steak, pečený bůček i žebra, která rozhodně stojí za zmínku, a vše bylo vždy skvělé.

Při naší první návštěvě trochu pokulhávala obsluha, ale to jim promíjíme a věříme, že na tom zapracují. Tím spíše, že si byli vědomi svého pochybení a dostali jsme díky tomu lahev šumivého vína zdarma. No neodpustili byste jim to také s takovýmto přístupem?

Z vinného lístku není problém si vhodné víno vybrat a ceny jsou s ohledem na ingredience a kvalitu příznivé. Burger si tady dáte okolo 200,- Kč a kilo žeber, která stačí do dvojice, za 395,-

Do restaurace si doporučujeme udělat rezervaci.

Takže dobrou chuť!

 

Recenzi připravila Veronika Mašková, Wine&Degu, Uruguayská 3, Praha

 

 

 

 

 

Zdroj: 1-3