Veganská slast: recept na čokoládový hummus
Hummus je jednou z nejlahodnějších pochoutek, který sestává z cizrnového pyré a obvykle se dochucuje česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, paprikou a sezamovou pastou (tahini). V překladu z hebrejštiny znamená hummus cizrna, ale zároveň i tento zajímavý pokrm. Redakce DailyStyle se s vámi rozhodla podělit o recept na lákavou a zdravou čokoládovou variantu.
Ingredience:
1 hrnek cizrny
5 lžic kakaového prášku
1/4 sklenice jablečného džusu
1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
1/4 čajové lžičky mořské soli
2 lžíce vody
Návod:
Pořádně omyjte a vysušte cizrnu.
V mixéru promixujte všechny ingredience kromě vody.
Přilévejte pomalu vodu k dosažení chtěné konzistence hummusu.
Natřete na celozrnné pečivo a ozdobte ovocem a ořechy dle libosti.
Tento originální dezert vás povznese do nebeských výšin a povolí nahlédnout do Východu a okusit jeho gastrokulturu.
Zdroje: úvodní fotka, 2