Jak si vyrobit domácí bazalkovou zmrzlinu
Zmrzlina s bazalkou se prezentuje svou svěží a neotřelou chutí. A vyrobit si ji doma je snazší než snadné, jen to zkuste!
Ingredience:
170 g cukru
1 l mléka
10 g bazalky
2 vejce
250 ml smetany 33%
Návod:
Zalijte 60 g cukru mlékem a smetanou, přiveďte k varu a přidejte na jemno nakrájenou bazalku.
Směs nechte odležet 10 minut.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem.
Znovu přiveďte mléko s cukrem a bazalkou k varu. Posléze přidejte směs ke žloutkům s cukrem.
Vše dohromady nechte odstát ve vodní lázni, která by měla mít 84 stupňů.
Poté proceďte a v ledové vodní lázni nechte přes noc v lednici.
Směs promixujte a nechte podle potřeby v mrazáku.
Při podávání dozdobte bazalkou.
Zdroj: úvodní foto, 2