Šéfkuchař Mirek Kalina otevřel novou restauraci na pražské Kampě
Šéfkuchař a jeden z porotců soutěže MasterChef, Miroslav Kalina minulý týden slavnostně otevřel další restauraci s názvem Kalina Kampa. Jak název napovídá, restaurace se nachází na pražské Kampě a nabízí tak návštěvníkům romantický výhled na Karlův most a řeku Vltavu přímo ze zahrádky. Najdete ji na adrese Říční 1, Praha 1.
Interiér restaurace kombinuje industriální prvky s nadčasovým mramorem a elegantním dotekem barokních detailů.
‘’Naše kuchyně je opravdová a poctivá. Kalina Kampa je místo, kde se gurmánský zážitek dokonale snoubí s nejlepšími víny, originálním interiérem a romantickou zahrádkou s výhledem na Karlův most.’’ říká šéfkuchař Mirek Kalina.
V Kalina Kampa bude podzimní menu vypadat takto:
Předkrmy
Hovězí tartar s hříbkovou pěnou 295 CZK
Fenyklový salát s chobotnicí a grapefruitem 295 CZK
Argentinské divoké krevety pečené v olivovém oleji 3ks 295 CZK / 5 ks 495 CZK
Ceviche ze skotského lososa Label Rouge s rýžovým puffem a bylinkovou směsí 295 CZK
Domácí foccacia s mortadellou, rajčaty, olivovým olejem, rukolou a majonézou 225 CZK
Slepičí vývar s raviollou plněnou kachními játry foie grass 195 CZK
Hlavní chody
Mořský jazyk po mlynářsku s vařenými bramborami Grenaille, Beurre Noisette a kapari 595 CZK
Čerstvé Tagliolini s pozdimním lanýžem a kaštanovým pyré 325 CZK
Steak z Australské Picanhi s lesními houbami, uzenou cibulí a pečeným bramborem 695 CZK
Cobb salát s kuřecím masem, rajčaty, vejcem, avokádem a francouzským dresinkem 395 CZK
Klobása z Iberijského prasátka s čočkou beluga a petrželovým pyré 325 CZK
Suprême z kukuřičného kuřátka s dýní, divokou brokolicí, lesními houbami a omáčkou 595 CZK
Dezerty
Citronový koláč s lesním ovocem, mátovou pěnou a citronovým sorbetem 195 CZK
Domácí zmrzlina z české farmy 75 CZK
Čokoládová pěna s karamelovou zmrzlinou a slaným popcornem 205 CZK
Nabídka je doplněna o polední menu, které se každý den mění a zákazníci si jej mohou objednat až domů nebo do kanceláře.