Zdravé palačinky? Jde to!
Milujete palačinky, ale říkáte si, že jejich konzumací narušíte svůj zdravý životní styl a nebo předsevzetí ? Nezoufejte. Tato sladká pochoutka se dá připravit i zdravě a s minimálním procentem tuku. Zde je návod na recept, kdy jeho příprava nezabere ani 15 minut.
A zase ta mouka. Že se nedá nahradit? jde to. V běžné kuchyni se palačinky smaží na slunečnicovém oleji a těsto je převážně z mouky. Pokud máte doma mixér a nepřilnavou pánev, uděláte si zdravé palačinky, které budou chutnat celé rodině.
Těsto : Základní složku těsta budou tvořit ovesné vločky. Ty jsou potřeba důkladně rozmixovat na velmi hladký prášek. Pro barvu a čokoládovou chuť přidáme 2 lžičky kvalitního kakaa, lžičku proteinu, prášek do pečiva, 1 sklenici rostlinného mléka (které obsahuje o hodně méně tuku než to kravské) a samozřejmě vejce. Na závěr přidáme zralý banán, aby bylo těsto sladké pomocí přírodního cukru. Vše rozmixujeme. Poté dáme těsto odpočinout na 5 minut do lednice. Pak už jen smažíme na lehce potřené pánvi olivovým olejem.
Náplň: jako náplň nebo ozdobu použijeme řecký jogurt. Jelikož je jogurt lehce kyselý, nebojíme se do něj přidat kapku javorového nebo datlového sirupu, a kdo by si přál navíc extra protein, může využít proteinellu, která slouží jako zdravá varianta nutelly. Na závěr přidáme například ostružiny, maliny nebo jiné ovoce dle libosti.
Dobrou chuť!