Hanzu – nová restaurace Sasazu
SaSaZu patří mezi nejznámější klub a diskotéku v Praze. Najdete ho v Pražské tržnici na Bubenském nábřeží. Ne každý však ví, že kromě tancování, pití alkoholu a užívání si zábavy až do pozdních ranních hodin, zde najdete také vynikající asijskou restauraci. A SaSaZu rozšiřuje své podniky i do jiných částí Prahy. Navštívit nyní můžete novou restauraci Hanzu by SaSaZu v Kaprově ulici. Hanzu by SaSaZu je restaurace, která vás zavede svou kuchyní do Asie, abyste mohli okusit tamní vůně a chutě i tady v Praze. Její jídelní menu se skládá ze tří částí.
Dim Sum
Dim Sum jsou knedlíčky původně z Číny, které si tamní obyvatelé dopřávají k snídani, obědu i k večeři. Jejich těsto Won Ton může být plněné zeleninou, masem či rybou. Nejčastěji je známe servírované na bambusovém pařáčku, na jehož dnu je banánový list. V poslední době je toto jídlo stále oblíbenější. Dopřát si ho můžete i v restauraci Hanzu a vybrat si můžete z knedlíčků plněných hovězím masem, kachním masem, mořskými plody, případně si dát vegetariánskou formu.
Lunch menu
Od 12:00 do 16:00 na vás čeká obědové menu Donburi. Donburi je japonská miska rýže doplněná o ryby, maso či zeleninu a další suroviny. Všechny typy Donburi se v Hanzu podávají s domácí okurkou, zeleninou, malou miso polévkou, sázeným vejcem, krevetami či kasava krekry. Pochutnat si můžete na hovězím, zeleninovém, lososovém nebo kuřecím donburi. V těchto zimních měsících se také zahřejete miso polévkou.
Hanzu menu
Nejen Dim Sum knedlíčky a Lunch menu jsou v nabídce Hanzu restaurace. Samozřejmostí je i stále menu, kde si můžete pochutnat na Sambalu, Otak otak a Sauté. Sambal vám přinese chuť a vůni Asie s dominancí jeho koření. Otak Otak je způsob, jakým se na jihovýchodě Asie připravují ryby a mořské plody- napařují se a pak smaží. Pochutnat si tak můžete na lososu, krevetách, lasturách…Dalším způsobem přípravy jídla je i Sauté, kdy se dá do mělké, rozehřáté pánve trochu oleje nebo tuku. Takto připravené jídlo si zanechá svou barvu, texturu, chuť. Je libo hovězí, kuřecí, jehněčí?
Na závěr si pak patří sladká tečka v podobě fondantu, tiramisu a ostatních dezertech. Pokud restauraci Hanzu by SaSaZu navštívíte budete chtít ochutnat vše.