• ppl talk  • „Hodilo by se mi nějaké rýžové pole“, říká úspěšná food blogerka Linda Müllerová

„Hodilo by se mi nějaké rýžové pole“, říká úspěšná food blogerka Linda Müllerová

Lindu Müllerovou již mnozí dobře znáte, zvláště ti z vás, kteří rádi zkouší něco nového a kterým není třeba cizí ani veganská strava. Blogerka Linda píše úspěšný food blog „A co teda jíš?“, který vznikl zejména na popud toho, že ji už nebavilo odpovídat na otázky typu „Co vlastně jíš?“. V dnešním rozhovoru se tak dozvíte nejen to, co Linda ráda jí, ale třeba i to, jak si představuje ideální dovolenou.

2Pro naše čtenáře, kteří Vás ještě neznají, jak byste popsala samu sebe?
Jsem tvrdohlavá, introvertní, vysoká, sarkastická a občas zlá. Přesto mě mají někteří lidé docela rádi.
Teď se trochu bojím zeptat, ale snad mi odpustíte… proč a jak dlouho jste veganka?
Vegankou jsem dva a půl roku, a to především kvůli zvířatům. V dnešní době se jejich týrání a následná konzumace nedá ospravedlnit, ačkoli se o to mnozí pokoušejí.
Jak jste se vlastně dostala k blogování? Bylo veganství impulsem, jak tento životní styl přiblížit i veřejnosti, která se na něj stále ještě dívá tak trochu skrze prsty?
Přesně tak. Samotnému blogování jsem se dlouhou dobu bránila, protože jsem nevěřila, že mě bude bavit. Nakonec jsem si ale řekla, že za zkoušku nic nedám. A jsem za to ráda.
7
V posledních letech byly otevřeny i veganské restaurace – navštěvujete některé z nich?
Spíše ne. Hodně vařím a přece to nevyhodím.
3Bez jaké suroviny byste si neuměla váš jídelníček představit?
Rýže, jednoznačně. Jím ji skoro každý den a pořád nemám dost. Hodilo by se mi nějaké rýžové pole. Hned vedle bych měla záhonek s koriandrem a za ním jablečný sad. Kdybyste o něčem věděla, tak houkněte.
Jakou kuchyni máte obecně nejraději? Česká, italská, mexická, thajská,…
Nejraději mám všechno, co pálí jako čert. Takže to hodně ladím do té Asie.
Říká se, že se jí i očima – snažíte se každý pokrm rovněž esteticky upravit? A to i když se jej nechystáte fotit na blog či instagram…
Ehm, bez komentáře.
4Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?
Jakékoli dobré indické kari s česnekovými plackami.
Sledujete i nějaké pořady o vaření, nebo raději improvizujete a vytváříte si své vlastní recepty? 
Většinou hledám inspiraci na internetu nebo improvizuju. Myslím, že vytvořit nějaký naprosto originální recept je dneska vlastně nemožné. Pokud neobjevíte v srdci Amazonie nějakou novou zázračnou rostlinu, tak nemáte šanci uvařit něco, co ještě nikdy nikdo nezkusil.
6Co ráda děláte ve svém volném čase? Když právě nevaříte nebo neblogujete…
Mezi mé koníčky patří procházky v přírodě, jízda na bicyklu, četba encyklopedií,… Ne, dělám si legraci. Většinou odpadnu na gauči u televize.
Jak podle Vás vypadá ideální dovolená či volný den?
Podobně jako můj volný čas, jen s tím rozdílem, že místo na gauči ležím na nějakém opuštěném ostrově uprostřed Indického oceánu.
Foto: Linda Müllerová, A co teda jíš?