• Beauty  • Potraviny pro krásnou pleť

Potraviny pro krásnou pleť

Jak se říká – jste to, co jíte. Chcete-li dosáhnout dokonalé a zářící pokožky,budete muset přemýšlet o tom, jaké živiny dopřát svému tělu.

Udržujte pokožku pružnou a hydratovanou. Toho dosáhnete tím že budete hydratovat buňky zevnitř pomocí omega-3, vitamínem C a vitamínem D. Také zvyšte příjem antioxidantů, a to tmavými listy a bobulemi. Udržujte svalový tonus díky vysokému obsahu bílkovin v jídelníčku. A podporujte detoxikaci organismu vlákninou.

 

Ptáte se, jaké jídlo vám pomůže?

  1. Losos divoký je jeden z nejlepších zdrojů pro omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Tato ryba je také  známa svým vitamínem D a selenem-minerálem,který chrání pokožku před škodlivými ultrafialovými paprsky.
  2. Vlašské ořechy obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících převážně omega-3 mastné kyseliny. Jsou skvělým zdrojem bílkovin a mědi-minerální látky, která zvyšuje tvorbu kolagenu. Malý pytlík vlašských ořechů je perfektní odpolední svačinka nebo potréninková dávka proteinů.
  3. Kadeřávek je protizánětlivá zelenina plná antioxidantů, vitamínů A a C, vlákniny a vápníku.  A na jednu kalorii má více železa než hovězí maso. Usmažte si kadeřávek v olivovém oleji a vychutnejte si tak zdravou přílohu a nebo si ho přidejte do ranního smoothie.
  4. Borůvky patří mezi nejvýživnější bobule. Mají málo kalorií, hodně vlákniny, vitamínu C a K.  Několik studií prokázalo, že borůvky a borůvkový džus dokáží ochránit DNA, zmírnit projevy stárnutí a preventivně bojovat proti rakovině. Ozdobte si s nimi chia puding nebo si je klidně přidejte do salátu k obědu.
  5. Citrón je citrusový plod, který je bohatý na vitamín C, pomůže tělu odstranit nadměrnou hmotnost vody a vyvážit hladinu sodíku a draslíku v buňkách. Přidejte si ráno plátek citronu do teplé vody, abyste podpořili trávení.
  6. Petržel je známá pro podporu funkce jater a ledvin.Petrželka působí jako posilovač metabolismu při odstraňování toxinů. Přidejte ji do svého denního zeleného džusu nebo si s ní posypejte salát.
  7. Koriandr je bohatý na antioxidanty, které zabraňují poškození volnými radikály a pomáhají tělu zbavit se „těžkých kovů“ spotřebovaných v neekologických potravinách. Vypěstujte si svůj vlastní koriandr a přidávejte ho k rýži, salátům, salsám a dipům.

Zdroje: 1, 2