• Styling  • Trendy pro sezónu podzim/zima 2017/18

Trendy pro sezónu podzim/zima 2017/18

Léto teprve začalo a módní nadšenci, místo letních radovánek, myslí na to, co se bude nosit v další sezóně podzim/zima 2017/18. Shrneme si pár trendů, které vévodily přehlídkám, a uvedeme si pár typů, jak tyto trendy převést do každodenních šatníků.

Červená

Tahle na první pohled nepřehlédnutelná barva hrála prim na týdnech módy. I přesto, že přehlídkám vévodily modely, které obsahovaly červenou od hlavy až k patě, na normální nošení se tento trend dá ošidit. Ať je to kombinace červených bot a červených rtů nebo červených nehtů a červené kabelky. Červenou barvu můžete kombinovat, samozřejmě, s černou, dále s tmavě modrou nebo s béžovou. Pokud jste extravagantnější povahy, červená dobře ladí i třeba s leopardím vzorem.

 


Kostky

Tvíd, tartan, flanel. Pro někoho je to ztělesnění nudy, nicméně tento klasický vzor nikdy z módy nevyšel. Letos návrháři upustili uzdu své fantazie a modely hýřily barvami. Ovšem trendy budou i umírněnější verze. Tento vzor se snadno zařazuje do šatníku a není velký problém s tím ho vtěsnat každodenních outfitů. Vzor můžete mít na plédu, kabátu, sukni, kalhotách, je opravdu spousta možností. Pokud však zvolíte třeba zmíněný kabát, je nutné mít na mysli, že tento vzor, především na silnějších látkách jako je tvíd, může opticky trochu přidávat na objemu. Pokud si nejste v této oblasti jisté, zvolte třeba šálu s tímto vzorem, která vás zahřeje a bude vypadat stylově.

 

Dekonstrukce

Zde se nejedná o vždy nositelný trend. Některé avantgardní návrhy opravdu nejsou na denní a vlastně skoro na žádné nošení. Nicméně letos je dekonstrukce umírněnější a do denních outfitů se dá zařadit pomocí barev a textur, dalo by se to nazvat takovou patchworkovou dekonstrukcí. Použitím záplat, různých materiálů a i barev se vytvoří jakýsi navrstvený vzhled, ale přitom je to jeden kus oblečení. Pokud  je to na vás příliš, sáhněte po zajímavě řešených kouscích s asymetrickými detaily.
Třásně

Návrat hlásí i třásně ve své, dalo by se říct, drzejší verzi. Na přehlídkových molech se často objevovaly v návrzích inspirovanými folklorem, takže se to jen hemžilo výraznými, barevnými třásněmi na kabelkách a na bundách, ale také na šatech, kde byly třásně umístěny v místech, aby byly hezký efektní při chůzi. Pro denní nošení jistě nebude problém najít casual sukně, kalhoty a podobně. Obchody nabízejí s třásněmi téměř cokoli.

Peříčka

Modely s aplikacemi z pírek jsou opravdu pěkná záležitost. Upoutají pozornost, ale bohužel se moc nekamarádí s praním, takže tento trend je spíš jen pro oko. Převedení tohoto trendu do nějaké nositelné obdoby se dá zajistit látkami, které svým vzhledem připomínají peří. Nebo můžete zkusit doplňky s peříčky.

Pásky

Pásky ohlásily tento rok svůj návrat a nosí se přes cokoliv. Ať už se jedná o široké, korzetové pásky v asymetrickém provedení, jednodušší široký pásek s výraznější přezkou nebo o pásky se vzorem. Nosit je můžete opravdu přes cokoliv, přes šaty, přes kabát, přes sukni, košili. Tento trend je velmi oblíbený především u žen, protože s dobře zvoleným modelem doplněným páskem se dá pěkně zvýraznit pas. Vůbec se nebojte sáhnout po nějakém výrazném, zajímavém pásku a ozvláštnit jím třeba jednoduché šaty.

 

Zdroje:1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37