• Gastro  • Avokádový toast se zastřeným vejcem

Avokádový toast se zastřeným vejcem

Víkend se už blíží a vy nevíte, co si uděláte v sobotu k snídani? Máme pro vás skvělou inspiraci! Dá sice trochu více práce, než když si jen namažete rohlík s máslem, ale je také o dost chutnější!

Ingredience (pro 2 osoby k snídani):
1 zralé avokádo
2 vejce pokojové teploty
3 lžíce olivového oleje (doporučuji před servírováním ochutnat a případně trochu přidat)
3 lžíce citronové šťávy (opět doporučuji před servírováním ochutnat)
chilli (množství dle chuti)
1 lžička černých sezamových semínek
kousek balkánského sýra (můžete klidně použít kozí sýr nebo fetu)
2 plátky celozrnného toastu nebo žitného chleba

Doporučujeme začít tím, že si připravíte avokádovou pomazánku. Oloupané avokádo si dejte do misky, přidejte olivový olej s citronem a vidličkou rozmačkejte. Pomazánku dejte bokem a opečte toasty (v toastovači/troubě/na pánvi). Nyní se vrhněte na přípravu zastřených vajec. Vezměte si středně velký hrnec, naplňte ho vodou a přiveďte ji k varu. Osolte a sundejte z plotýnky. Rozklepněte si jedno vajíčko do misky vlijte ho do vroucí vody (z co nejmenší výšky). Vejce vařte 2 minuty, poté vyndejte z hrnce a vše opakujte s druhým vejcem (nebo pokud jste zkušení, můžete do hrnce vhodit obě vajíčka najednou).
Opečené toasty namažte avokádovou pomazánkou, nadrobte na ně balkánský sýr, na každý toast dejte 1 zastřené vejce, posypte černými sezamovými semínky, chilli a máte hotovo!

Tak krásné ráno!

Více skvělých snídaní najdete na hungrypanda.cz

Zdroje: 1, 2