• Gastro  • S těmito drinky zabodujete nejen na Silvestra!

S těmito drinky zabodujete nejen na Silvestra!

Poslední den roku, Silvestr, se blíží. Chlebíčky, jednohubky a dobré drinky k němu neodmyslitelně patří. Zkuste letos u svých přátel zabodovat s některým z následujících drinků. Jsou rychlé a chutné. A věřte, že si je pak budou míchat i mimo svátky ;-).

ROKU Gin & Tonic

Gin a tonic, tahle kombinace nemůže zklamat. Když do hry navíc vezmete ROKU Gin, můžete se alespoň na chvíli přenést do Japonska, odkud pochází.

Ingredience: Roku gin, tonic, zázvor

Postup: Longovou sklenici naplňte ledem. Nalijte 4 cl roku ginu, zalijte 12 cl tonicu Fentimans a přidejte asi 6 plátků čerstvě nakrájeného zázvoru.

Dokonalost!

AMUNDSEN Mule

Jen málokterý milovník vodky by neznal moskevskou mulu. Když použijete vodku Amundsen, rázem je z toho Amundsen mule. V létě osvěží, v zimě taky.

Ingredience: vodka Amundsen, zázvorová limonáda Fentimans, limeta, soda, máta a limeta na ozdobu

Postup: Plecháček naplňte ledem. Přilijte jednoho panáka Amundsen vodky, doplňte 15 cl zázorové limonády Fentimans, doplňte sodovkou a vymačkejte limetovou šťávu dle chuti. Promíchejte. Ozdobte čerstvou mátou a plátkem limety.

LEGENDARIO & Tonic

A tonic podruhé. Co ho takhle zkusit s rumem Legendario? Touto kombinací jistě překvapíte. Vraťte se do léta a osvěžte se v zimě karibským vánkem.

Ingredience: Legendario Elixir De Cuba, tonic, máta a limeta na ozdobu

Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem. Nalijte 4 cl Legendaria a dolijte 12 cl tonicu. Ozdobte čerstvou mátou a limetou (plátkem či měsíčkem).

ABUELO Coffee & Tonic

Tonic chutná skvěle snad s veškerým alkoholem. Co takhle ho ale kromě rumu spojit ještě s kávou? Takový drink bude čekat málokdo z vašich kamarádů. Nádech kávy je jistě oslní.

Ingredience: Ron Abuelo 7, espresso, tonic, kávová zrna na ozdobu

Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem. Jednoho panáka Ron Abuela smíchejte s jedním espressem. Promíchejte a směs nalijte do sklenice. Dolijte 12 cl tonicu. Ozdobte kávovými zrny.

A pojďme se zahřát!

Bartida Bombardino

Sjezdovka, zima, lyže a bombardino. Za tímto vynikajícím drinkem nemusíte jezdit jen na hory, v klidu si ho připravíte i doma.

Ingredience: rum, mléko, Bartida vaječňák, domácí šlehačka, strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup: V rendlíku zahřejte 4 cl rumu, 4 cl mléko a 10 cl vaječňáku na 80°C°. Přelijte do nahřáté sklenice. Nastříkejte kopec domácí šlehačky a nastrouhejte čokoládu (případně posypte čokoládovými hoblinkami).

Horký BAVORÁK

Bavorák, spojení Fernet Stocku a tonicu, je nesmrtelnou klasikou ideální pro letní dny. Co takhle je trochu přizpůsobit zimnímu počasí? Zkuste si udělat horký Bavorák.

Ingredience: Fernet Stock Original nebo Fernet Stock Citrus, tonic, citron na ozdobu

Postup: V nerezové nádobě zahřejte na 70°C 4 cl Fernet Stocku a 12 cl tonicu. Přelijte do hrnečku a ozdobte plátkem citronu.

Horká napěněná káva s Baileys

Ze spojení kávy a Baileys nemůže vzniknout nic špatného, ba naopak. Vznikne skvělý drink pro zimní večery (i dny).

Ingredience: Baileys Deliciously Light, espresso, mléko, kávové zrnko na ozdobu

Postup: 75 ml Baileys smíchejte s 60 ml espressa a nalijte do hrnečku. Zahřejte mléko a následně jej ušlehejte. Takto vyšlehané mléko vlijte do připravené kávy. Ozdobte zrnkem kávy a pijte.

BOŽKOV grog

Co by byla zima bez grogu. Kdo by odolal jeho vůni a chuti? Málokdo. Připravte si ho doma.

Ingredience: Božkov Originál, cukr, skořice, citron

Postup: K 6 cl Božkov Originál přidejte 15 cl horké vody, cukr, skořici a citron dle chuti. Ozdobte plátkem citronu a celou skořici. Nápoj je hotov.

Tak tedy na zdraví!

Zdroj: 1, 2, 3, 4, 5