
S těmito drinky zabodujete nejen na Silvestra!
Poslední den roku, Silvestr, se blíží. Chlebíčky, jednohubky a dobré drinky k němu neodmyslitelně patří. Zkuste letos u svých přátel zabodovat s některým z následujících drinků. Jsou rychlé a chutné. A věřte, že si je pak budou míchat i mimo svátky ;-).
ROKU Gin & Tonic
Gin a tonic, tahle kombinace nemůže zklamat. Když do hry navíc vezmete ROKU Gin, můžete se alespoň na chvíli přenést do Japonska, odkud pochází.
Ingredience: Roku gin, tonic, zázvor
Postup: Longovou sklenici naplňte ledem. Nalijte 4 cl roku ginu, zalijte 12 cl tonicu Fentimans a přidejte asi 6 plátků čerstvě nakrájeného zázvoru.
Dokonalost!
AMUNDSEN Mule
Jen málokterý milovník vodky by neznal moskevskou mulu. Když použijete vodku Amundsen, rázem je z toho Amundsen mule. V létě osvěží, v zimě taky.
Ingredience: vodka Amundsen, zázvorová limonáda Fentimans, limeta, soda, máta a limeta na ozdobu
Postup: Plecháček naplňte ledem. Přilijte jednoho panáka Amundsen vodky, doplňte 15 cl zázorové limonády Fentimans, doplňte sodovkou a vymačkejte limetovou šťávu dle chuti. Promíchejte. Ozdobte čerstvou mátou a plátkem limety.


LEGENDARIO & Tonic
A tonic podruhé. Co ho takhle zkusit s rumem Legendario? Touto kombinací jistě překvapíte. Vraťte se do léta a osvěžte se v zimě karibským vánkem.
Ingredience: Legendario Elixir De Cuba, tonic, máta a limeta na ozdobu
Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem. Nalijte 4 cl Legendaria a dolijte 12 cl tonicu. Ozdobte čerstvou mátou a limetou (plátkem či měsíčkem).
ABUELO Coffee & Tonic
Tonic chutná skvěle snad s veškerým alkoholem. Co takhle ho ale kromě rumu spojit ještě s kávou? Takový drink bude čekat málokdo z vašich kamarádů. Nádech kávy je jistě oslní.
Ingredience: Ron Abuelo 7, espresso, tonic, kávová zrna na ozdobu
Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem. Jednoho panáka Ron Abuela smíchejte s jedním espressem. Promíchejte a směs nalijte do sklenice. Dolijte 12 cl tonicu. Ozdobte kávovými zrny.
A pojďme se zahřát!
Bartida Bombardino
Sjezdovka, zima, lyže a bombardino. Za tímto vynikajícím drinkem nemusíte jezdit jen na hory, v klidu si ho připravíte i doma.
Ingredience: rum, mléko, Bartida vaječňák, domácí šlehačka, strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup: V rendlíku zahřejte 4 cl rumu, 4 cl mléko a 10 cl vaječňáku na 80°C°. Přelijte do nahřáté sklenice. Nastříkejte kopec domácí šlehačky a nastrouhejte čokoládu (případně posypte čokoládovými hoblinkami).


Horký BAVORÁK
Bavorák, spojení Fernet Stocku a tonicu, je nesmrtelnou klasikou ideální pro letní dny. Co takhle je trochu přizpůsobit zimnímu počasí? Zkuste si udělat horký Bavorák.
Ingredience: Fernet Stock Original nebo Fernet Stock Citrus, tonic, citron na ozdobu
Postup: V nerezové nádobě zahřejte na 70°C 4 cl Fernet Stocku a 12 cl tonicu. Přelijte do hrnečku a ozdobte plátkem citronu.
Horká napěněná káva s Baileys
Ze spojení kávy a Baileys nemůže vzniknout nic špatného, ba naopak. Vznikne skvělý drink pro zimní večery (i dny).
Ingredience: Baileys Deliciously Light, espresso, mléko, kávové zrnko na ozdobu
Postup: 75 ml Baileys smíchejte s 60 ml espressa a nalijte do hrnečku. Zahřejte mléko a následně jej ušlehejte. Takto vyšlehané mléko vlijte do připravené kávy. Ozdobte zrnkem kávy a pijte.
BOŽKOV grog
Co by byla zima bez grogu. Kdo by odolal jeho vůni a chuti? Málokdo. Připravte si ho doma.
Ingredience: Božkov Originál, cukr, skořice, citron
Postup: K 6 cl Božkov Originál přidejte 15 cl horké vody, cukr, skořici a citron dle chuti. Ozdobte plátkem citronu a celou skořici. Nápoj je hotov.
Tak tedy na zdraví!