• Lifestyle (Page 59)

Jeden je samostatný, druhý ne, ale jedno mají společné. Nebaví je chodit do vyhlášených fitness center, ale baví je sport, tak proč ho neprovozovat venku na čerstvém vzduchu než, aby se mačkali s cizími lidmi v místnosti. V dnešní době je velkým hitem se starat o svoje tělo, jak sportovně se podílet na jeho vypracování a udržení, tak i o vnitřní zacházení. My se dnes zaměříme na ten sportovní počin.

Když se stěhujete z betonové džungle horního Manhattanu do olivových hájů jižní Californie, pak dozajista nepřejdete tuto změnu bez kulturního šoku. Ale co si vzít trochu z té betonové džungle s sebou? Na základě požadavků majitelů vytvořili architekti ateliéru ANDERSON ANDERSON ARCHITECTS tento železobetonový ranč, který v sobě kombinuje všechny výhody městského života s neopakovatelnou atmosférou kalifornského venkova.

Minimalismus nejen co se designu týče, ale také metrů čtverečních. V tomto miniaturním bytě, rozkládajícím se na pouhopouhých 63 m2 v jedné z novoklasicistních budov v centru Moskvy, je opravdu využit každý centimetr, aniž by prostor působil nějak stísněně. Návrh designu je dílem ruského studia INT2 ARCHITECTS, jehož architektům se sem podařilo vměstnat vše potřebné pro dokonalý komfort majitele a při tom zachovat dostatek volných ploch.

Tato překrásná prázdninová vila s nádhernou zahradou, zasazená do nezničené thajské přírody, je skutečnou oázou, určenou k odpočinku a relaxaci. Dům, jenž se nachází v oblíbené víkendové oblasti Ko Samui v sobě kombinuje prvky evropské a tradiční thajské architektury. Tato zdánlivě neslučitelná směsice stylů, však dodává stavbě na jedinečnosti a neopakovatelné atmosféře.

Strop ze surového betonu, velkoplošná okna v industriálním stylu a jasně bílé stěny jsou hlavními atributy tohoto netradičně řešeného loftu, jehož projekt je dílem belgického architektonického ateliéru ADN ARCHITECTURES. Jeho tvůrci se rozhodli využít vysokých stropů a rozdělili celý prostor rozčlenit pomocí dvou bílých bloků ve tvaru kvádrů, které opticky rozbíjejí koncept klasických openspace a dávají tomuto, původně industriálnímu, prostoru zcela nový rozměr.

Jednoduchost tvarů, velké prosklené plochy a světlem zalité interiéry. Asi tak by se dal stručně charakterizovat  Lily Street House, stojící na jednom z předměstí australského Melbourne. Projekt je dílem architektonického ateliéru ODR ARCHITECTS, který na něm spolupracoval s designovým studiem LIFE SPACE JOURNEY a společně se jim podařilo vytvořit skutečně jedinečné prostředí, jež v sobě snoubí moderní architekturu, špičkový design a ty nejmodernější technologie, jež usnadňují majitelům každodenní život.